67 сесія: для козака – стакан, амбулаторіям – земельні ділянки

image
28 Лютого 2019, 19:36
Поділитися:

28 лютого відбулося засідання 67 сесії БМР, на якій розглянули бюджетні, земельні питання, а також питання щодо передачі майна. Не обійшлося без традиційної хвилинки гумору.

На початку засідання сесії традиційно депутати зачитують свої заяви, запити, звернення. Першим надали слово депутату Володимиру Бабенку, який розпочав свій виступ словами: «приємно, що сьогодні міська рада – не цирк-шапіто». Щоправда, подальший виступ місцевого обранця якось суперечить цьому його твердженню. Зокрема, Володимир Бабенко заявив, що нещодавній круглий стіл з питань пасажирських перевезень дивним чином чомусь не записувався на відео, натомість вийшла «статейка – всеобщий одобрямс», а це свідчить про цензуру. Далі Володимир Бабенко перейшов до речей не місцевих. Зокрема, нагадав, що сьогодні виповнюється 4 роки з дня вбивства Бориса Нємцова, «справжнього патріота Росії та великого друга України», затим проінформував, що в Ісакієвському соборі в Санкт-Петербурзі хор заспівав пісню про скидання бомби на Вашингтон (це, певно, для тих, хто не користується Facebook). Далі Володимир Бабенко додав, що треба поставити пам’ятник Івану Мазепі в Білій Церкві, а насамкінець, після тривалої паузи, відродив свою традицію і подарував меру Геннадію Дикому черговий подарунок – стакан з підставкою (такий, як у потягах видають) та назвав мера «нашим героєм та козаком».

Після хвилинки гумору перейшли до серйозних питань. Зокрема, депутат Андрій Король звернув увагу колег та мера на те, що у місті трапляються випадки несанкціонованого зливання рідких нечистот в каналізацію, а потім вся ця отрута потрапляє в річку. Депутат запропонував відповідно до комплексної програми охорони довкілля виділити кошти на будівництво станції з приймання таких нечистот, на що потрібно понад 7 млн. грн. пісдя чого зачитали свої заяви, звернення, запити Юрій Оселедько, Борис Смуток, Вадим Кошель.

Далі перейшли до розгляду порядку денного. Так, депутати не підтримали громадську ініціативу про скасування рішення виконкому БМР щодо тарифу на послуги з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах від 15 січня 2019 року. Депутатів обурив той факт, що на сесію не з’явився доповідач з цього питання.

Депутати затвердити обсяг субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій в сумі 2 996 000 грн, які підуть на ремонт прибудинкових територій біля будинків за адресами Леваневського 44/1, 55, 57. Це питання викликало дискусію, адже депутати не розуміють, хто і як подає бюджетні запити таким чином, що гроші держава виділяє місту не на школи, лікарні, заклади культури, а на асфальтування доріг та прибудинкових територій.

На сесії затвердили положення про фінансову – кредитну підтримку суб’єктів малого та середнього підприємництва. На це закладається 500 тис грн з міського бюджету. Механізм такий: підприємець звертається до банку за кредитом, а вже потім звертається до міської ради з проханням відшкодувати 50% кредиту.

Внесли зміни у програму розвитку електротранспорту, передбачивши фінансування на оновлення парку тролейбусів, капітальний ремонт рухомого складу, заміну кабельних мереж, підстанцій, контактної мережі тощо. Щоправда, ці зміни не передбачають негайного виділення фінансування, це лише заява про те, скільки треба коштів. А треба, згідно оновленої програми, аж 218, 8 млн. грн! Єдине, що реально планується зробити найближчим часом – купити 1 тролейбус за 5 млн. грн.

Також депутати підтримали рішення про проведення відкритого конкурсу на кращий проект пам’ятника письменнику Шолом-Алейхему на вул. Л. Курбаса, де він колись мешкав. Підтримали депутати і важливе питання розширення чи, якщо так можна сказати, створення філії терцентру в районі Критого ринку, а саме у приміщенні за адресою: вул. В. Стуса, 34

Зачепили і тему продажу майна з аукціону майна ВАТ «Росава». Депутат Геннадій Джегур запитав, чи міська влада збирається купувати це майно, яке коштує 36 млн. грн (а це ПК «Росава», медико-санітарна частина та ін). Юрист міськради доповів, що це майно відноситься до об’єктів соціальної інфраструктури, а вони не включаються до ліквідаційного майна. У 2016 році міською радою був визначений перелік соціальної інфраструктури, до якої включено і поліклініку, і палац культури. І те, що ліквідатор підприємства їх виставив на продаж є, на думку юридичного відділу, протизаконним, відтак міська рада звернулася до суду. Відтак це питання розглядає Верховний Суд України. Тому юрвідділ не вважає доцільним брати участь в аукціоні до вирішенням питання в судовому порядку. «Давайте, поки йдуть суди, дочекаємося, що палац культури продадуть і на його місці виросте торговий комплекс», – у відповідь зазначив Геннадій Джегур.

Також депутати розглянути низку земельних питань. Поміж інших питань, виділили земельні ділянки у постійне користування для амбулаторій загальної практики – сімейної медицини на за адресами вул. Сквирське шосе, 256 та між будинками за адресою по вул. Г. Чорнорбиля, 5/2 та вул. Інститутська, 1. Також надали дозвіл на продаж низки земельних ділянок ФОП та ТОВ «Катрін».



Джерело: БЦ-News: новини Білої Церкви / Белая Церковь — БЦ News — БЦ News