64-річний пенсіонер під час окупації Бучі самотужки знищив частину колони рашистів

image
4 Серпня 2022, 15:23
Поділитися:

Пенсіонер, ризикуючи життям, зупинив колону ворожої техніки під час окупації Бучі

64-річний мешканець Бучі Валентин Дідковський під час окупації самотужки зупинив частину колони окупантів та з трофейного РПГ-18 підбив ворожий бензовоз.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Після цього пенсіонер дав координати ворожої колони нашим військовим. Вони добили окупантів, які прямували на столицю.

Пенсіонер пригадав, що 27 лютого колона загарбників рухалася по його вулиці. Побачивши її з вікна, чоловік відразу зрозумів – якщо її не зупинити, загарбники прориватимуться до Києва.

Відео із закадровим голосом цього пенсіонера було ще на початку війни, де він дякував ЗСУ за розбиту колону окупантів біля свого будинку.

Чоловік прихопив із гаража кілька гранат і протитанковий грантатомет РПГ-18 “Муха”. Цю зброю напередодні йому дали бійці. Як з нею поводитися, пенсіонер добре знав, адже з 2014 року постійно їздив на передову та волонтерив.

Тож щойно угледів посеред колони бензовоз – обстріляв його з гранатомета.

Рашисти завдали вогонь у відповідь, зрешетивши паркан і хату. Валентину дивом вдалося врятуватися. Він повзком утік за хату, вибив сусідську огорожу і заховався у вбиральні.

Приготував гранату одну собі про всяк випадок. Щоб якщо вони зайдуть, і їх покласти, і себе. А що, йти у полон? – каже чоловік.

Звідти Валентин зателефонував українським військовим та розповів, що коїться біля його двору. Бійці ЗСУ активно почали поливати вогнем техніку окупантів.

Нині Валентин відбудовує власну хату й тимчасово живе у літній кухні. А ще чоловік продовжує служити у лавах тероборони.

Пенсіонер героєм себе не вважає. Та й померти не боявся. Каже, адреналін так зашкалював, що не було ні страху, ні боягузництва. А якщо треба було б, то повторив би все наново, навіть ціною власного життя.

Раніше ми розповідали, що у Мотижині 70-річна жінка допомогла ЗСУ знищити 100 одиниць ворожої техніки.

Слідкуйте за оперативними новинами на нашому Telegram-каналі. Тільки перевірена інформація

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua