60% покупців квартир в Києві – це люди від 30 до 40 років, – DIM

image
22 Червня 2023, 12:08
Поділитися:

22 червня 2023 г. 12:02

Фахівці сфери нерухомості дослідили структуру реального попиту на первинну нерухомість столиці. Більше половини покупців – це люди середньої вікової категорії, від 30 до 40 років.

Про це у коментарі KВ повідомила концептолог групи компаній DIM Альона Піскунова.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Так, середня вікова категорія лідує як і серед покупців, так і серед інвесторів.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“В структурі реального попиту 60% – це люди у віці 30-40 років, третина – ті, кому за 40, а ще 10% – вікова категорія до 30 років”, – розповіла Альона Піскунова.

Також, фахівчиня зазначила, що для інвесторів пріоритетом є сам проєкт: люди звертають увагу на планування і екосистему житлових комплексів.

“Інвестори цікавляться безпосередньо проєктом: плануванням публічних просторів, лінійкою нежитлових приміщень і передбачуваних бізнесів, які створять екосистему комерційної інфраструктури, наявністю різноманітних відпочинкових, спортивних, дитячих зон під абсолютно різні запити і потреби, а також соціально-побутовою інфраструктурую, адже від цього безпосередньо залежатиме різноманіття цільових груп, які можуть стати потенційними покупцями в майбутньому”, – пояснила Піскунова.

Як раніше писала KВ, в Україні зруйновано понад 40 млн квадратних метрів житла. Через війну втрачені обсяги і динаміка будівництва, остання зменшилась на 38%.

Проте нерухомість має всі шанси стати одним із ключових активів для міжнародних інвесторів. Отже – допомогти відновити довоєнний рівень будівництва.

Читайте: Динаміка будівництва за 2022 рік зменшилась на 38%, – девелопер Насіковський

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона