6 років за київський вокзал: росіянину оголосили про підозру

image
10 Вересня 2019, 12:11
Поділитися:

Правоохоронці оголосили про підозру 29-річному громадянину Росії, який повідомив про начебто замінування Центрального залізничного вокзалу Києва.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури столиці.

Слідством встановлено, що 29 серпня 2019 року чоловік зателефонував на спецлінію «102» та повідомив про те, що у камерах схову на першому та другому поверхах вокзального комплексу станції Київ-Пасажирський та у залах очікування знаходяться вибухові пристрої, – розповіли правоохоронці.

Поліцейські та піротехніки, які виїжджали на місце події, жодних вибухових пристроїв не знайшли.

Але їм вдалося затримати «мінера», якому тепер загрожує до 6 років в’язниці.  

– Загалом з початку року у кримінальних провадженнях за фактами неправдивого повідомлення про підготовку вибуху оголошено 19 підозр. 17 кримінальних проваджень скеровано до суду, з яких 13 з обвинувальними актами, 3 – з клопотаннями про застосування примусових заходів медичного характеру, 1 – з клопотанням про примусові заходи виховного характеру (щодо неповнолітнього), – розповіли у столичній прокуратурі.

Як раніше повідомляв «Вечірній Київ», у столиці поліцейські затримали «мінера» станції метро «Почайна». Чоловік пояснив свій вчинок тим, що на касі метро йому не продали жетон, оскільки у нього було недостатньо грошей.

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ