6-річна дівчинка потрапила під колеса позашляховика на прибудинковій території

image
16 Травня 2019, 21:30
Поділитися:

Учора ввечері, 15 квітня, у Броварах у «Лісовому кварталі» сталося ДТП, у результаті якого в реанімації опинилася 6-річна дівчинка. Що трапилося та як почувається дитина, дізнавалися журналісти «Трибуни».

ДТП за участі позашляховика «Mitsubishi» трапилося в Броварах 15 квітня близько 18 год на вул. Київська, 245 («Лісовий квартал»). Як повідомили журналістам «Трибуни» у Броварському відділі поліції, на прибудинковій території дівчинка каталася на самокаті. Зіткнення з позашляховиком трапилося, коли дитина виїхала із-за припаркованого автомобіля на проїжджу частину прибудинкової території.

Пані Ірина, мати 6-річної постраждалої Насті каже, що в цей час була вдома з меншим сином, коли почула скрегіт гальм та удар. Тоді й визирнула у вікно та побачила біля машини рожевий доньчин самокат.

За словами жінки, донька восени піде до школи, тож неодноразово просила батьків дозволити їй самій гуляти біля будинку. Того дня вчергове не отримала дозволу, та все ж взяла самокат і сама пішла на вулицю.

За інформацією головного лікаря  Броварської станції екстреної медичної допомоги Максима Іонова, дівчинку у важкому стані, але при свідомості, госпіталізовано в реанімаційне відділення №1 Броварської лікарні із закритою черепно-мозковою травмою та струсом мозку.

Лікарка реанімаційного відділення Віра Гуріна повідомила, що того ж дня дитину оглянули черговий лікар-невролог, а також на предмет наявності травм м’яких тканин та кісток – травматолог і хірург. Також дівчинці зробили рентген, КТ та УЗІ. Як зазначає лікарка, спеціалісти не знайшли відхилень у здоров’ї дитини і рекомендували спостерігати за її станом у броварському відділенні нейрохірургії. Однак за наполяганням батьків наступного дня дитину відправили в обласне відділення нейрохірургії з діагнозом «закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, забій скроні справа (під питанням)».

За словами пані Ірини, столичні лікарі встановили дещо інший діагноз: внутрішньочерепна гематома та  тріщина основи черепа.

Батьки групи дитсадка «Казка», який відвідує Настя, зібрали матеріальну допомогу на підтримку дівчинки, тож наразі в дитини є все необхідне для подальшого лікування. 67-річний водій «Мітцубісі», за словами пані Ірини, спочатку не йшов на контакт, однак згодом перерахував 1500 грн за обстеження КТ та повідомив, що допомагатиме і надалі.

Батьки потерпілої дівчинки забирати заяву з поліції не збираються. За словами пані Ірини, записи з відеокамер спостереження STEM-школи INVENTOR, які вдалося переглянути, підтверджують, що водій рухався по прибудинковій території далеко не із швидкістю 20 км/год, а щонайменше 50 км/год, адже після удару донька пролетіла близько п’яти метрів. Також жінка зазначає, що водії автівок облаштували на прибудинковій території справжню автопарковку, яка її захаращує та значно звужує огляд дороги іншим водіям, які рухаються.

Ступінь вини водія мають з’ясувати правоохоронці. За фактом ДТП поліція відкрила кримінальне провадження за  ч. 1, ст. 286 ККУ – порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження. Проводяться слідчі дії.

Фото – Ірини Теліциної та dtp.kiev.ua 

Джерело: Трибуна Бровари