585 жителів Київщини отримали ваучер на навчання за кошти держави

image
25 Серпня 2023, 14:25
Поділитися:

З початку 2023 року 585 жителів Київщини отримали ваучер на навчання за державний кошт та зможуть здобути нову професію або спеціальність, щоб бути більш конкурентними на ринку праці. Про це повідомили в Київському обласному центрі зайнятості.

Найпопулярнішими спеціальностями, які опановують громадяни, є медсестринство, психологія, соціальна робота, а також професії – кухар, водій автотранспортних засобів, електрогазозварник, охоронник, тракторист-машиніст, кондитер, електромонтер, швачка, водій навантажувача.

Загалом ваучер можна використати для навчання за 123 затвердженими професіями та спеціальностями у сферах ІТ-технологій, будівництва, транспорту, освіти, медицини, сільського господарства, соціального обслуговування. Професію, заклад освіти в межах України та форму навчання (денну, заочну чи дистанційну) людина вибирає самостійно. Такі гнучкі форми дозволяють навчатися без відриву від роботи.

Навчання здійснюється закладами професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, підприємствами, установами та організаціями, які мають ліцензію на таку освітню діяльність.

Ваучер дає людині право безоплатно пройти навчання у закладах освіти чи у роботодавця.

На підставі ваучера здійснюються:

  • перепідготовка за робітничою професією;
  • підготовка за спеціальністю для здобуття ступеня магістра на основі ступеня бакалавра або магістра, здобутих за іншою спеціальністю;
  • підготовка на наступному рівні освіти;
  • спеціалізація та підвищення кваліфікації за професіями і спеціальностями.

Отримати ваучер можуть окремі категорії громадян, які мають професійну-технічну чи вищу освіту, не зареєстровані у службі зайнятості як безробітні та не проходили навчання за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття протягом останніх 3 років.

Для отримання ваучера заявку можна подати онлайн або особисто звернутися в найближчий центр зайнятості Київської області. У разі подання заявки онлайн, фахівець служби опрацьовує форму та зв’язується із заявником протягом 3 робочих днів з моменту заповнення та подання заявки.

Упродовж 90 днів після отримання ваучера в центрі зайнятості людина має укласти договір про навчання із закладом освіти.

Детальніше про ваучери – за посиланням.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація