58 тисяч українців захотіли стати «тестовими» водіями

image
17 Грудня 2019, 08:34
Поділитися:

Закінчився набір тестувальників бета-версії «Дії» – мобільного застосунку, який дозволяє тримати водійські права і техпаспорти в телефоні.

Загалом 58 тисяч українців виявили бажання долучитися до тестування. Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації України.

– Проте взяти участь зможуть лише кандидати, що відповідали усім вимогам: наявність водійських прав і техпаспорту, а також можливість пройти ідентифікацію через BankID у додатках Приват24 або MonoBank, – йдеться у повідомленні.

Вчора, 16 грудня, відібрані учасники почали отримувати індивідуальне посилання з доступом до застосунку. Після його завантаження та реєстрації водії отримають доступ до своїх цифрових документів – водійського посвідчення та техпаспорту, якими тепер зможуть користуватися на дорогах.

Верифікація документів співробітниками поліції відбуватиметься за допомогою QR-коду. У випадках, коли поліцейські відмовлятимуться визнавати документи у смартфоні та вимагатимуть пластикові, водіям необхідно звернутися на гарячу лінію поліції: 0-800-50-02-02.

Дивіться красиві відео та цікаві репортажі на нашому каналі в Youtube!

Джерело: Вечірній Київ