50 років бориспільського боксу відзначили великим турніром

image
13 Листопада 2023, 19:03
Поділитися:

120 спортсменів з усієї Київської області зібралися в Борисполі на відкриту першість ДЮСШ з боксу. Через війну ці змагання не проводилися два роки. Тепер їх вирішили відновити, а присвятили тим, хто дає можливість їх проводити — збройним силам України.

«Через безпекову ситуацію таких змагань зараз проходить мало, і вони не масштабні. Навіть ми намагалися зменшити кількість учасників. Але спортсмени настільки скучили по змаганнях, що приїхали всі ДЮСШ області, де є секції боксу, а також київське і броварське вищі спортивні училища. Цю першість ми присвятили ЗСУ, ми навіть запросили представників військових, аби разом подякувати їм за можливість провести такі змагання», — зазначив директор ДЮСШ Михайло Шкоруп.

Змагання проходили в малому залі, адже у разі повітряної тривоги з нього можна набагато швидше евакуювати дітей до безпечного місця. 

Організувала змагання Бориспільська дитячо-юнацька спортивна школа, при підтримці міської влади, управління молоді та спорту, а також меценатів. Головними спонсорами турніру стали Ігор та Володимир Шалімови, які на постійній основі опікуються ДЮСШ, допомагають із спорядженням та проведенням змагань. Цього разу вони допомогли придбати нагороди та подарунки для учасників. Також фінансово долучився і випускник секції боксу Олег Кравчун.  

Як починався бориспільський бокс

Президент Бориспільської федерації боксу Микола Стариченко згадує, як він, ще будучи юнаком, в далекому 1973 році їздив займатися боксом в Київ до відомого тренера Едуарда Віноградова.

«Одного разу мені закралася думка, що їздити в Київ могли лише діти 8-9 класів та старше, а це вже трішки запізно. А діти більш молодшого віку не могли самі дістатися Києва, у батьків же зазвичай часу возити їх не було. Тоді я почав шукати приміщення в Борисполі. Це був непростий шлях, але 15 жовтня 1973 року ми провели перше тренування в Борисполі на базі СПТУ №3. Прийшло на нього біля 60 бажаючих. Наша мета була проводити відбір дітей, які мають хист до боксу. Ми проводили початкові тренування, потім передавали цих дітей в Київ, до Віноградова», — згадує Микола Стариченко.

«Усі майстри спорту, які є в нас в Борисполі, пройшли через ці тренування Миколи Стариченка. Навіть я. Він привив нам любов до боксу, любов до спорту», — додає директор ДЮСШ Михайло Шкоруп.

Сьогодення

Сьогодні бокс у Борисполі представлений на досить високому рівні. Представники Борисполя постійні гості та успішні учасники на змаганнях як національного, так і міжнародного рівня. Місто має не лише чемпіонів України, але й Європи.

«Раніше була мета відірвати дітей від вулиці. Зараз мета — відірвати від гаджетів. Скажу так, якщо дитина прийшла в секцію, вона вже перемогла: перемогла свою лінь, вийшла з тієї зони комфорту, де є гаджети та спокій. Це вже показник, що вона має якусь внутрішню силу. Тому ми залюбки беремо усіх бажаючих і займаємось із ними», — зазначає Микола Стариченко.

Єдине, чого не вистачає зараз бориспільським боксерам — це фінансової підтримки з поїздками на змагання всеукраїнського та європейського рівнів. Зараз діти їздять або за власний рахунок, або за допомогою спонсорів. В міському бюджеті грошей на це немає. Хоча, як зазначають тренери — головне, аби був мир, а гроші знайдуться.

50 років бориспільського боксу відзначили великим турніром

50 років бориспільського боксу відзначили великим турніром

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама