50 кращих студентів ВНЗ Київщини отримають стипендії голови КОДА

image
23 Березня 2019, 21:11
Поділитися:

В приміщенні Київської обласної державної адміністрації за участі заступника голови ОДА Алли Шкуро відбулося засідання обласної студентської ради.

​«Студентство історично було, є і буде рушійною силою, авангардом перетворень, революційною складовою змін. Як у власному навчальному закладі, так і на рівні державотворчих чи державозмінних процесів. На території Київщини знаходяться 33 навчальні заклади, з яких 3 університети. Київська ОДА плідно і стабільно співпрацює з обласною студентською радою та органами студентського самоврядування в закладах вищої освіти», – підкреслила Алла Шкуро.

​Обласна студентська рада – це орган студентського самоврядування, який надає можливість молоді співпрацювати з органами виконавчої влади. Студенти слідкують, щоб навчальний процес відповідав освітнім нормам та долучаються до аналізу молодіжної політики Київщини та подають свої пропозиції щодо відповідних реформ.

​«Ми підтримуємо та зміцнюємо будь-які формати співпраці, одним із способів підтримки студентства є призначення стипендій голови Київської обласної державної адміністрації кращим студентам вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації Київської області у розмірі 1 200 гривень на місяць кожному», – зазначила заступник голови КОДА.

Алла Шкуро нагородила студентів, яким призначено стипендію та присвоєно звання «Стипендіат голови Київської обласної державної адміністрації». В цьому році було призначено 50 стипендій.

Після нагородження відбулося обрання нового Голови обласної студентської ради. За результатами відкритого голосування обрали в.о. Голови обласної студентської ради – Олену Пастух, студентку Білоцерківського коледжу сервісу та дизайну.

Про план роботи Київського обласного молодіжного центру та Управління молодіжної політики та національно-патріотичного виховання доповів в.о. директора КЗ КОР «Київського обласного молодіжного центру» Андрій Михайлов.

​«Створення таких інституцій як Обласна студентська ради чи Обласна молодіжна рада – це можливість для молоді зрозуміти, як відбуваються державотворчі процеси, ставши співучасником змін», – підсумувала начальник управління молодіжної політики та національно-патріотичного виховання облдержадміністрації Марина Попатенко.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація