5 тисяч доларів між сідницями: як спалився активіст “STOP корупції”

image
19 Серпня 2019, 14:18
Поділитися:

Представника громадської організації “Стоп корупції” Олександра Громова затримали при отриманні хабара.  Про це повідомляє “Містоінформ” з посиланням на zhitomir.info.
Представник житомирського осередку ГО “Стоп корупції” вимагав30000 доларів США від керівника районного лісгоспу за неперешкоджання у роботі підприємства шляхом створення довкола нього негативного суспільного резонансу. 
Активіст, добре знаний у Житомирі, був затриманий у першій половині дня 13 серпня в одному з престижних розважальних комплексів обласного центру після передачі йому 5 тисяч доларів США. Чоловік, побачивши правоохоронців, намагався приховати щойно отримані гроші у трусах між сідницями, проте усі його дії відповідним чином зафіксовані.

Нагадаємо, що раніше представника цієї організації в Ірпені активно просував скандальновідомий бізнесмен Олексій Зіневич.

В Ірпені ГО “Стоп корупції” та її очільник Дмитро Шапочкін відомі своєю тісною взаємодією із Олексієм Зіневичем та його місцевими медіа “Погляд” та Ірпінь.ОНЛАЙН. Зокрема, один із сюжетів ГО “Стоп корупції”, який розповсюджувався підконтрольними Олексію Зіневичу медіа, як і у Житомирі, стосувався нелегального піщаного кар’єру. Сам Олексій Зіневич особисто просив підтримати очільника місцевого осередку ГО “Стоп корупції” Дмитра Шапочкіна в нову Раду громадського контролю НАБУ.

Медіа, які належать Олексію Зіневичу, позиціонують себе борцями із незаконною забудовою, в той же час видання Детектор Медіа неодноразово звертало увагу на відверто замовний характер сюжетів ГО “Стоп корупції” та лобіювання саме інтересів забудовників. Не виключено, що ірпінськи сюжети також були замовними для подальшої дискредитації через ЗМІ місцевої влади в Ірпені або для шантажу забудовників.
Читайте також: Міносвіти звинувачує Фіскальний університет у присвоєнні статусу “національний”
Джерело: 04597.com.ua

Джерело: Новости Ірпеня