5 типових помилок при зміні місця голосування

image
13 Квітня 2019, 11:29
Поділитися:

До 15 квітня включно громадяни мають змогу змінити місце голосування у другому турі виборів президента. Відділи Держреєстру виборців (ДРВ) будуть працювати й у вихідні.

У громадянській мережі «ОПОРА» розповіли про 5 типових помилок, які роблять українці, коли йдуть подавати документи на тимчасову зміну місця голосування.

1. Спроба змінити місце голосування не за місцем роботи чи проживання. Наприклад, якщо ви працюєте у Печерському районі столиці і в довідці вказана адреса саме з цього району, то і йти потрібно в ДРВ саме цього району. Так само як і обрати дільницю для голосування у цьому районі.

2. Заповнення заяви безпосередньо перед кабінетом. Її примірник можна легко знайти в інтернеті та попередньо заповнити самотужки. Це суттєво скоротить час подачі. Коли хтось тільки сідає писати заяву, ви вже подаєте документи, навіть якщо були в черзі позаду.

3. Написання «у шапці» заяви фактичного місця проживання, а не офіційного місця реєстрації.

4. Гарячкові пошуки в мережі номерів виборчих дільниць, на яких ви маєте проголосувати. Працівники ДРВ не знають на пам’ять усіх можливих номерів дільниць. Номер дільниці можна знайти на сайті ДРВ заздалегідь.

5. Поганий настрій і сварки. Дотримуйтесь черг у відділах ДРВ, допомагайте ближнім і усміхайтесь.

Детальніше про те, як змінити місце голосування можна прочитати за посиланням.

Раніше Міністерство юстиції опублікувало анімаційний ролик із гусаком, у якому в доступній формі розповідається, як 21 квітня проголосувати не за місцем реєстрації.  

Важливі новини та перевірена інформація в Telegram і Facebook.

Джерело: Вечірній Київ