5 років тому на війні загинув Дмитро Янченко із Броварів | Трибуна

image
3 Лютого 2020, 09:32
Поділитися:

3 лютого 2015 року під Дебальцевим від вибуху ворожого снаряда загинув боєць 15-ї бригади мобільного вузла зв’язку, 25-річний броварець Дмитро Янченко.

Рідні і близькі відгукуються про Дмитра Янченка як про чуйну людину, яка завжди була готова прийти на допомогу.

Ще в 2007 році він пішов у армію, відслужив строкову службу у Василькові, згодом перевівся на базу на Торгмаші в Броварах.

Почав працювати ще в школі, розповідала мати Наталя. У старших класах підзаробляв на «Сапсані». А після служби працював монтажником металопластикових вікон.

Читайте також: Повернулись додому в назвах вулиць

Брав участь у Революції Гідності. Разом із друзями чергував на броварському блокпосту, патрулював вулиці міста для захисту від тітушок, коли міліція була безсилою.

Дмитро Янченко

Дмитро Янченко на війні

Коли почалась окупація Криму, Дмитро записався до армії. Службу проходив у Семиполках. Відомий випадок, коли він зорганізував своєрідний бунт. Запросивши журналістів «Надзвичайних новин», боєць дав обурливий коментар про те, що в частині за 10 днів підготування дали вистріляти лише 12 патронів і кинути 1 гранату.

Читайте також: Два роки без Дмитра Янченка: учасники АТО та волонтери побували на кладовищі

Прощалися із Дмитром Янченком усім містом уже 5 лютого. Згодом його посмертно нагородили орденом  «За мужність» III ступеня, а одна з вулиць Броварів тепер носить ім’я героя.

Дмитро Янченко

Броварці зустрічають Дмитра востаннє

На Торгмаші відкрили дві меморіальні дошки на честь Дмитра Янченка – на другій школі, де навчався хлопець, і на будинку неподалік, де він мешкав.

Кінець січня – початок лютого 2015 року став трагічним для України, яка змушена була активно оборонятися проти наступу російських окупантів. Саме в ці дні, окрім Дмитра Янченка, полягли броварці Ігор Завірюхін, Сергій Москаленко та Аркадій Голуб.

Читайте також:

Захисники з Броварів: ті, про кого не маємо права забути
Загиблому бійцю Дмитру Янченку відкрили меморіальну дошку. ФОТОРЕПОРТАЖ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари