5 міфів про шоколад

image
24 Серпня 2019, 10:48
Поділитися:

Поціновувачі солодощів нерідко відмовляють собі в шоколаді, вважаючи даний продукт шкідливим для здоров’я. Експерти розкрили 5 міфів про цей кондитерський виріб, зруйнувавши стереотипи, що склалися за роки.
Найчастіше в шоколаді бачать причину розвитку карієсу. Гурмани переконані, їх пристрасть до цієї солодощі руйнує зуби, але насправді все інакше.
Дешевий продукт може нашкодити емалі, а ось якісний навпаки – зробить ротову порожнину здоровішою, запобігши розмноженню шкідливих бактерій. На це впливає натуральне масло какао, обволікаюче захисним шаром вразливі ділянки. Не викликає какао і алергічної реакції, всупереч поширеній думці. Якщо після вживання ласощів є наслідки, найчастіше причиною цього стають горіхи, кокос, молоко або карамель.
Фахівці відзначають, основою шоколаду є какао-боби, які дуже калорійні, але через це не відбувається ожиріння, як вважають багато. У складі продукту переважають легкі вуглеводи, які швидко виводяться з організму і сприяють схудненню, якщо не зловживати солодощами. Ті, хто побоюються, що ця кондитерська продукція містить багато кофеїну, також помиляються. Для отримання добової норми потрібно з’їсти близько 25 кілограм чистого шоколаду.
Проте, розраховувати на позбавлення від депресії за допомогою даного продукту не слід. У складі какао є дуже мало серотоніну, а тому, в якості антидепресанту солодкість розглядати не потрібно, оскільки денна порція може перевищити 14 кілограм.
Читайте також: Конкурс «2 роки нам – подарунки вам!»
Джерело: 04597.com.ua

Джерело: Новости Ірпеня