5 корисних порад щодо вибору пральної машини

5 корисних порад щодо вибору пральної машини
19 Вересня 2023, 17:45
Поділитися:

Без пральної машини сьогодні як без рук. З її допомогою можна не морочитися з трудомістким замочуванням і полосканням брудного одягу: достатньо просто завантажити його в бак, натиснути відповідну кнопку та вирушати пити чай, поки вірна помічниця самостійно надасть речам пристойного вигляду. У цій статті розповідаємо, на що звернути увагу під час купівлі пралки, щоб не переплатити за непотрібні функції та лишитися задоволеним вибором на 100%.

П’ять важливих моментів

  1. Насамперед необхідно визначитися з типом завантаження. Класичні моделі мають фронтальне завантаження: кришка розташована на передній частині корпусу та відкривається вперед. Завдяки цьому можна спостерігати за робочим процесом, а також використовувати верх машини як підставку для побутової хімії та дрібниць. У ванній кімнаті мало місця? Тоді краще взяти вертикальну машину, кришка якої відкривається нагору. Вона також підійде людям, яким незручно нахилятися, щоби вивантажити білизну.
  2. Габарити та об’єм — наступний важливий нюанс. Заздалегідь продумайте, де саме у квартирі стоятиме машина та виміряйте вільний простір. Виробники сьогодні пропонують сотні моделей — від компактних на 30–40 см до повногабаритних глибиною в 55–60 см. Чим менше габарити техніки, тим менший обсяг білизни в неї вміститься. Втім, гнатися за максимумом не варто: практика показує, що для сім’ї з 3–4 осіб цілком достатньо пралки з місткістю до 5–7 кг. Відштовхуйтеся від того, що вам важливіше — економія місця або місткість барабана.
  3. Перед купівлею дізнайтеся клас енергоспоживання техніки. Чим він нижчий, тим більше електрики споживатиме машина за одне прання. Сучасні пралки належать до класу «А» у варіаціях від «А» до «А+++». Чим більше плюсів, тим енергоефективнішою, але й дорожчою є пралка. Краще дотримуватися золотої середини — вибирати пральні машини класу А+ та А++.
  4. Функціональність — мабуть, найважливіший для домогосподарок параметр. Уважно дослідіть кількість робочих режимів у різних моделях і виберіть ті, які точно знадобляться (наприклад, «делікатне прання» для тонких тканин, «одяг малюка» для дитячих речей або «синтетика» для видалення найстійкіших плям). Також зверніть увагу на додаткові корисні функції — наприклад, захист від дітей блокує робочу панель у разі хаотичних натискань, а функція пари дозволяє відмовитися від прасування одягу після прання.
  5. Нарешті, важливо взяти до уваги тип керування пральною машиною. На механічній панелі режими виставляються вручну з використанням кнопок і перемикачів. Це просто та зручно, але не всім до вподоби такий дизайн. Сучасні моделі комплектуються сенсорною панеллю з електронним управлінням, де залученість людини до процесу є мінімальною. Достатньо доторкнутися пальцем сенсорної кнопки, задавши той чи інший параметр прання.

Вдалих покупок!