400 тисяч розпланували за день

image
8 Квітня 2023, 13:45
Поділитися:

На останній сесії Бориспільської міської ради депутатам виділили по 400 тис. грн на благоустрій на округах. На що вистачить цих грошей, «Вістям» розповіла депутат по 24-му округу Вікторія Шевц.

«Ці гроші ми вже розпланували. Це було важко, адже потреб на окрузі дуже багато. Лише з початку цього року ми провели п’ять зустрічей на окрузі, аби чітко розуміти проблематику. На ці зустрічі прийшло 160 людей. Усі запити ми зафіксували. Загалом вийшло близько 50 різних завдань», — розповідає Вікторія Шевц.

На виділені кошти буде проведено ямковий ремонт на вулицях з асфальтним покриттям. Також буде облаштоване освітлення на вул. Косогона.

«Є велика проблема на окрузі — дороги без покриття, які після дощів перетворюються на болота. За ці кошти ми зробимо відсипку деяких ділянок на вул. Солов’яненка та Шкіля. Облаштування капітального покриття зараз, на жаль, неможливе і коштів на це не вистачить», — пояснює Вікторія Шевц.

Що стосується вул. Лугової, то ямковий ремонт на цій вулиці було зроблено ВУКГ у співпраці з адміністрацією недільного ринку. Як зацікавлена особа, власник ринку профінансував закупівлю матеріалів, а ВУКГ виконало роботи.

«Також на цій вулиці по неділях буде односторонній рух. Дорожні знаки та вказівники для цього також були закуплені за рахунок власника ринку», — додає Вікторія Шевц.

400 тисяч  розпланували за день

Фонд матеріальної допомоги вичерпано вже наполовину

Також кожен депутат отримує з бюджету кошти на надання адресної матеріальної допомоги людям, які опинилися в скрутних життєвих обставинах. Цьогоріч кожен депутат отримав на ці потреби по 360 тис. грн.

«Чимало людей звертаються за матеріальною допомогою. Є люди з інвалідністю, є лежачі, є поранені бійці, на жаль, є і загиблі з нашого округу. Усім потрібна матеріальна допомога. Ми за три місяці поточного року видали матеріальної допомоги стільки ж, скільки за минулий рік загалом. Не те щоб ми не допомагали, просто коштів минулого року було набагато менше», — зазначає Вікторія Шевц.

Загалом, зазначає депутат, вона вже використала майже половину коштів, які виділені на матеріальну допомогу. Якщо так піде й далі, то вже влітку гроші закінчаться. Єдина надія на те, що буде перевиконання бюджету і депутатам добавлять грошей.

«Але ми повинні розуміти, що у держави немає ресурсу вирішувати життєві проблеми всіх людей. Є разова матеріальна допомога для найкризовіших ситуацій, — підкреслює Вікторія Шевц. — Ми постійно шукаємо можливість із позабюджетних ресурсів підтримати людей продуктовими наборами, памперсами для лежачих людей, у цьому є постійна потреба».

Електропостачання завжди в пріоритеті

Проблема з електропостачанням у приватному секторі не зникає з порядку денного. Мешканців дуже хвилює якість постачання послуги, адже напруга не завжди відповідає заявленій.

«Ми проводимо велику роботу з фахівцями ДТЕКу. На жаль, люди часто самовільно замінювали вхідні автомати та споживають більше потужності, ніж по документах. Через це виникає дефіцит напруги на вулиці. Взимку ми вже фіксували такі випадки, фахівці ДТЕКу виїжджали на місце та перепаковували автомати на ті, які заявлені в документах. Робота по виявленню таких підключень триває», — розповідає Вікторія Шевц.

400 тисяч  розпланували за день

Ями, калюжі та аварійні дерева

24-й округ — це 29 вулиць та провулків на Розвилці та один багатоквартирний будинок на вул. Київський Шлях, який в народі зветься «кінг-конгом». І проблеми є на більшості вулиць.

«Де калюжа збирається біля будинку, де калюжа збирається на вулиці. До речі, такі місця є навіть на вул. Київський Шлях. Їх я особисто обійшла разом з керівником управління ЖКГ. Він обіцяв їх ліквідувати. Особливу увагу приділили калюжі на тротуарі навпроти Олесницького озера. Адже аби її обійти, люди вмикають світлофор і йдуть по проїжджій частині», — зазначає Вікторія Шевц.

24 округ — це переважно приватний сектор, тому дрібних проблем там дуже багато. Більшість із них вирішується досить швидко.

«Чимало дрібних питань ми вирішуємо у співпраці з відділом із контролю за благоустроєм міста. Наприклад, перенесення бетонних блоків від зупинки на вул. Луговій чи видалення аварійних дерев. Загалом, усі питання, що стосуються саме цього відділу, вирішуються оперативно», — підкреслює Вікторія Шевц.

400 тисяч  розпланували за день

Важкі питання

Є і такі питання в мешканців округу, які виходять за рамки повноважень депутата. Але їх також потрібно вирішувати.

«Є такі питання, як відсутність аптеки на окрузі. Я вже зустрічалася з керівником аптеки, зараз шукаємо приміщення. Люди також просять супермаркет, але це комерційні об’єкти. Це великий бізнес, який у першу чергу націлений на прибуток. І тут велику роль відіграє такий показник, як людинопотік. А яким він може бути в приватному секторі? Тому це дуже складне питання», — пояснює Вікторія Шевц.

Також є питання відсутності банкомата на окрузі. Однак це знову ж таки питання бізнесу і прибутковості такого об’єкту. Тому воно поки що не вирішене.

Часто для вирішення проблем доводиться звертатися до інших служб. Наприклад, під час проблем з електропостачанням та, як наслідок, неробочим світлофором, патрульна поліція за зверненням депутата організувала безпечний перехід школярів через Київський Шлях.

Загалом проблеми по багатьох округах міста схожі або навіть часто спільні. Одна з них — безпритульні собаки. На жаль, люди не завжди розуміють, що підгодовуючи тварин безпосередньо біля дверей магазинів чи на зупинках громадського транспорту, вони створюють для собак територію, яку ті починають захищати. Це часто виливається в агресію стосовно інших людей. На 24-му окрузі таку проблему вирішували за допомогою ЦСАТ, працівники якого проводили роз’яснювальну роботу та відловлювали агресивних тварин.

Звертаються люди і з приводу питань оформлення земельних ділянок. Трапляються конфлікти між сусідами щодо меж, але в таких ситуаціях депутат не є гарантом вирішення проблеми.

«Ми з помічниками постійно ведемо комунікацію з людьми на окрузі. Інформуємо їх, на якому етапі вирішення тих чи інших проблем. Збираємо додаткові пропозиції мешканців. Це важка рутинна робота, яку також необхідно виконувати», — зазначає Вікторія Шевц.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама