400 нових вакансій незабаром представить Броварський центр зайнятості

image
17 Травня 2019, 13:45
Поділитися:

До кінця І півріччя 2019 року число вакансій у Броварах має зрости з 599 орієнтовно до 1000. Підприємства й установи Броварщини, як і раніше, надають значно більше пропозицій, ніж може задовольнити ринок праці. Такою є специфіка регіону, яка не змінюється уже протягом декількох років. Про це «Трибуні Броварів» розповів Максим Вітер, керівник Броварського міськрайонного центру зайнятості.

Я зазначив Максим Вітер, на цей час центр зайнятості представив 599 вакансій, тоді як безробітних у регіоні – 663. Серед них яких 480 – у Броварах. Водночас переважання кількості безробітних над вакансіями є тимчасовою і технічною. До кінця червня у відомстві прогнозують наявність 1000 пропозицій до роботи на Броварщині.

Максим Вітер

Зі слів керівника відомства, з початку року до сьогоднішнього дня була подана 2001 вакансія. Водночас за цей же період на обліку перебувало 1103 безробітних. Переважання числа вакансій над кількістю безробітних спостерігається на Броварщині уже декілька років підряд.

На сайті Броварської районної ради можна знайти перелік актуальних вакансій станом на травень 2019 року. Також окремо викладені пропозиції роботи із наданням житла та вакансії для людей з інвалідністю.

Очільник відділення центру зайнятості зазначив, що наразі працівники установи фізично не справляються з опрацюванням наявних вакансій. Саме через це у статистиці нині відображено лише 599 пропозицій. Однак за півтора місяця статистика матиме вже звичне пропорційне співвідношення вакансій/безробітних.

Максим Вітер також зауважив, що число у 550-650 безробітних є майже стабільним протягом останніх двох років. Тож, як і раніше, у центрі зайнятості вдаватимуться до пошуків робочої сили поза Броварщиною. Нагадаємо, раніше її шукали на Чернігівщині.

Водночас, за інформацією очільника відомства, далеко не всі безробітні звертаються по допомогу до центру зайнятості. За минулий рік броварське відділення пропустило через себе лише 19% ринку праці, вказує Максим Вітер, посилаючись на інформацію податківців.

Керівник установи також зазначає, що 75% працевлаштувань через центр зайнятості відбуваються без надання статусу безробітного. Це означає, що люди стають на облік, але протягом першого тижня уже отримують нову роботу.

Джерело: Трибуна Бровари