340 день війни в Україні

image
29 Січня 2023, 19:19
Поділитися:

Останні дані про втрати противника оприлюднив Генеральний штаб. Станом на ранок 29 січня загинуло 126 160 російських окупантів. 650 солдатів з країни-агресора поповнили “двохсоті” за останню добу.

За даними Генштабу, до 15-ї міської багатопрофільної лікарні “Ювілейний” з Луганської області доставили 300 поранених “вагнерівців”. Оскільки більшість з них інфіковані ВІЛ/СНІДом, сифілісом, туберкульозом і пневмонією, лікарі відмовилися їх лікувати.

За повідомленнями ЗМІ, новообраний президент Чехії Петр Павел і президент Словаччини Зузана Чапутова планують відвідати Україну. Під час візиту вони мають намір поговорити зі своїм колегою Володимиром Зеленським.

Державна прикордонна служба України спільно зі Збройними силами України успішно атакувала ворожий склад боєприпасів. Їм вдалося завдати точного удару в Луганській області. В результаті окупанти наразі мають певні проблеми з озброєнням. На жаль, інформації про втрати в живій силі поки що не надходило.

Журналісти повідомляють, що Пентагон просувається в питанні відправки в Україну винищувачів F-16. Остаточний вибір ще не зроблено, це треба розуміти. Оскільки з’явилися чутки про можливий новий наступ Росії навесні, тема обговорюється активніше.

Про те, як Герасимов зміг зайняти місце Суровікіна в конфлікті, розповідає The New York Times. Оглядачі зазначають, що перший міг переконати Путіна розпочати “гіпернаступ”. Це могло дати кремлівському диктатору важелі впливу, необхідні для прийняття рішення про зміну керівництва.

Після ракетної атаки “Укренерго” звернулося до українців із попередженням, що ситуація ускладнилася. Тому ми повинні бути готові до того, що електрики не буде ще довше. Варто зазначити, що Одеська область наразі переживає найгірші умови.

Андрій Мельник, посол України в Німеччині, закликав Берлін передати Києву один з шести підводних човнів. За його словами, це необхідно для того, щоб звільнити Чорне море від російського флоту.

Юрій Ігнат, речник Військово-повітряних сил, заявив, скільки Україні потрібно винищувачів F-16. Він вважає, що п’яти бригад буде достатньо, щоб захистити нашу країну в майбутньому. При цьому він натякнув, що ніхто не дасть нам стільки одночасно.

Стало відомо, що США готують попередження для Туреччини. Причиною цього стала допомога Росії в обході накладених на неї санкцій.

У відповідь на вибухонебезпечну ніч в Ірані в офісі Зеленського вжили заходів. Михайло Подоляк, радник адміністрації президента, стверджує, що Тегеран був попереджений про недоліки співпраці з Москвою. Але на Київ ніхто не звернув уваги.

Українські військові прибувають до Великої Британії на танкові навчання Challenger 2. Рішення про відправку ескадрильї танків Challenger 2 до нашої країни британський уряд прийняв у січні.

Ми попрощалися з Ендрю Бегшоу в Києві. Британський доброволець і його попутник зникли між Краматорськом і Соледаром. За словами родини одного з волонтерів, герої нібито загинули під час спроби евакуації місцевих мешканців.

На Бахмутському напрямку, як і раніше, зберігається велика напруженість. Незважаючи на значну кількість втрат, російські військові продовжують просуватися вперед. Євген Фірсов, військовослужбовець Збройних сил України, заявив, що ворог застосовує там піхотні штурмові стратегії.

———

Слідкуйте за нами у соцмережах:

Джерело: Новини Білої Церкви – головні та останні новини БЦ сьогодні, події в Білій Церкві