30 років тому: як голосував Ірпінь на референдумі за незалежність

image
24 Серпня 2021, 09:33
Поділитися:

Сьогодні незалежній Україні виповнилося 30 років. Цю незалежність ми виборювали не одне десятиліття, але рівень патріотизму та національної єдності досяг свого піку після Революції Гідності. Зараз без перебільшень можна сказати, ми пишаємося тим, що ми українці! І більшість із нас хоче бачити Україну без війни, зі сталою процвітаючою економікою та гідним рівнем життя громадян. Мабуть, про те саме мріяли і 30 років тому, коли голосували на референдумі за незалежність України.

Редакція “04597” відшукала архівні дані про те, як проходив референдум у Приірпінні. Напередодні референдуму у місцевій газеті “Прапор перемоги” опубліковане звернення депутатів Ірпінської міської ради до жителів Приірпіння, у якому була однозначна позиція – “ЗА” проголошення незалежності.

“Цього дня ми маємо зробити вибір – не тільки для себе, а й для дітей, онуків, прийдешніх поколінь. Закликаємо вас, шановні земляки, проявити мудрість і сказати “так” незалежності України”, – йшлося у зверненні.

У грудні 1991 року обирали не лише незалежність, а й першого президента незалежної України. І за 30 років – це були вибори із найбільшою явкою виборців у Приірпінні. На дільниці прийшло 56452 виборці, а це 83 %. Підтвердили незалежність України 53345 виборців (94,5 %). Лідером серед кандидатів у президенти був Леонід Кравчук, його підтримали 32561 виборців (57,7 %).

За незалежність ми продовжуємо боротися і сьогодні, але це вже зовсім інша Україна, ніж 30 років тому. Проте як тоді, так і зараз ми, українці, хочемо бачити свою країну  процвітаючою і незалежною! 
Віримо у краще майбутнє, зі святом, ірпінчани!
Підготовлено за матеріалами газети “Прапор Перемоги” грудень 1991 р. 
Підписуйтесь на нас уФейсбук, Інстаграм, ТелеграмтаYouTube, щоб не пропустити цікавих та актуальних новин Ірпеня та регіону! 
Джерело: 04597.com.ua

Джерело: Новини Ірпеня – головні і актуальні Ірпіньські
новини сьогодні на 04597.com.ua