30 паркувальників у Києві відправили на штрафмайданчики тисячі автомобілів

image
17 Січня 2020, 13:39
Поділитися:

За пів року з вулиць Києва евакуйовано понад 3 тисячі транспортних засобів, які перешкоджали дорожньому руху або створювали загрозу безпеці руху.

Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

– З 11 листопада працівники інспекції з паркування Департаменту транспортної інфраструктури почали самостійно затримувати (евакуювати) автомобілі, – нагадав Микола Поворозник. – Авто порушників переміщують на спеціальні майданчики чи стоянки Головного управління Національної поліції в місті Києві. Повернути авто можна після сплати штрафу.

За словами першого заступника голови КМДА, у період із 2 липня 2019 року до 12 січня 2020 року інспектори з паркування наклали 6 916 адміністративних стягнень у вигляді штрафу на суму 2 млн 925 тис. 930 грн.

– За несплачену послугу на паркувальних майданчиках водії мусять сплачувати штраф у 20-кратному розмірі від вартості однієї години паркування. При цьому, якщо водій сплатить штраф у 10-денний термін, йому надається знижка у 50%. Так, станом на кінець 2019 року штраф зі знижкою сплачено у 21% випадків, на суму понад пів мільйона гривень, – прокоментував Микола Поворозник.

У Києві користування паркомайданчиками коштує 10, 7 або 5 грн за 1 годину в залежності від зони паркування. Номери паркувальних зон позначені на інформаційних щитах під знаками паркування. Оплата послуг здійснюється виключно безготівково – за допомогою SMS, мобільних додатків, абонемента або паркомата.

Сьогодні в інспекції у дві зміни працюють близько 30 спеціалістів. Незабаром, штат паркувальників збільшиться й працюватиме ще й третя зміна. Місто підписало договори на послуги з евакуації з п’ятьма компаніями. Дві з них – комунальні підприємства, три – приватні компанії. У середньому на вулицях столиці сьогодні працюють близько 22-х евакуаторів.

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ