28 березня в Києві відключать тепло. А як у Броварах? – Трибуна

image
27 Березня 2022, 18:56
Поділитися:

У понеділок, 28 березня, в Києві закінчується опалювальний сезон. Київська міська державна адміністрація ухвалила відповідне рішення. Інформацію про це оприлюднено в офіційному Telegram-каналі  КМДА.  У Броварах поки що мови про відключення тепла немає, повідомив директор КП «Броваритепловодоенергія» Григорій Голубовський. І озвучив аргументи.

Спочатку в Telegram-каналі було оприлюднено повідомлення про розпорядження військової адміністрації Києва щодо відключення опалення в закладах охорони здоровʼя, культури, фізичної культури та спорту, дошкільної та загальної середньої освіти, а також у соціально-медичних установах за письмовими заявками їх керівників.

Проте ближче до вечора з’явилося інше повідомлення про ухвалене міською радою рішення розпочати відключення від опалення з понеділка 28 березня як установ, так і житлових будинків. «Ми керуємося чинним законодавством. І, якщо протягом трьох діб середня температура повітря становить +8 градусів по Цельсію та має тенденцію до подальшого підвищення,  –  ми можемо завершувати опалювальний сезон», – зазначено в повідомленні.

Постачання тепла до будинків припинятимуть поступово. Оскільки централізована система теплопостачання столиці є дуже розгалуженою і однією з найбільших у Європі, триватиме цей процес близько тижня.

Столиця живе в умовах воєнного стану, проте станом на 27 березня  працює вся міська інфраструктура, киянам надаються комунальні послуги.

Так само в умовах воєнного стану живуть і працюють Бровари, де також надаються всі комунальні послуги. Як повідомив директор КП «Броваритепловодоенергія» Григорій Голубовський, поки що мови про відключення тепла в Броварах немає. «Сьогодні температура повітря вночі -1-0, також у наступні дні будуть холодні ночі. Завтра, 28 березня, буде оперативна нарада, можливо рішення з цього питання і буде ухвалено. Поки що ми лімітів газу не перевищуємо», повідомив директор КП.

Читайте також

Трудові відносини в Україні адаптовано під воєнний стан: що змінилося

Каски та бронежилети прирівняно до гуманітарної допомоги – рішення Кабміну

На Київщині запустили Telegram-бот для пошуку зниклих людей

Трудові відносини в Україні адаптовано під воєнний стан: що змінилося

Розстріляли людей у Великій Димерці – поліція затримала автоматників. ФОТО, ВІДЕО

«Ми вже чуємо запах перемоги», – броварські волонтери «БроДобро», які підтримують крила наших воїнів

За зйомку ЗСУ і військової допомоги – кримінальна відповідальність – рішення Ради

Джерело: Трибуна – Бровари