25 березня — останній день зміни місця голосування

image
25 Березня 2019, 20:26
Поділитися:

26 березня і до 29 березня включно зміни можливі лише за рішенням суду. А в суботу і неділю — заборонені.
Як повідомила заступник міського голови Людмила Пасенко, наразі Бориспільський відділ ведення державного реєстру виборців працює в посиленому режимі. За минулі вихідні дні звернулися 273 особи. Через електронний кабінет виборців уточнили свої дані 3396 осіб, а загалом до реєстру виборців звернулися майже 1,5 тис осіб.
Людмила Пасенко наголосила, що всі, хто звернувся з заявами щодо тимчасової зміни реєстрації, повинні забрати посвідчення виборця.

Посвідчення про зміну місця голосування — обов’язкова умова. Проте є випадки, що люди звертаються з заявою, а посвідчення забрати забувають. У відділі ведення держреєстру виборців знаходиться «забутих» 300 посвідчень, що чекають власників.

За словами керівника відділу ведення державного реєстру виборців виконавчого комітету Бориспільської міської ради Світлани Тарасової, подано 800 заяв на зміну місця виборів. Це переселенці з Криму, Луганської і Донецької області, які голосуватимуть в Борисполі. Жителі Борисполя, які з певних причин під час виборів змушені виїхати з міста, повинні вказати адресу, за якою будуть голосувати. Під час виборів вони приходять на виборчу дільницю з паспортом і посвідченням про тимчасову зміну голосування.
До теми.
У Борисполі 26 виборчих дільниць, з них 25 звичайних і одна спеціальна, яка знаходиться в Бориспільській лікарні. Уже складено список виборців, які будуть голосувати в лікарні. Крім того, є списки осіб з позначкою «не може самостійно пересуватися». До них з урнами для голосування приїде виїзна комісія додому.
Якщо в людини на цьому тижні щось раптово трапиться зі станом здоров’я, і вона потребуватиме голосування вдома, їй слід звернутися до дільничної комісії. Додаткові списки складають до суботи включно.

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама