207 річниця від Дня народження Тараса Шевченка

image
9 Березня 2021, 13:34
Поділитися:

Головна  /  207 річниця від Дня народження Тараса Шевченка

|  09. 03. 2021

09 березня у Білій Церкві відбулося урочисте зібрання з нагоди 207-ї річниці від дня народження Т.Г.Шевченка.

Цього дня 1814 року щедра й невичерпно родюча українська земля подарувала вселюдському сузір’ю геніїв невгасимого Світоча – Тараса Шевченка. Тираноборець і Пророк, Речник волі, який поставив на сторожі біля своїх земляків своє вогненне слово. Слово великої, непогасної любові до свого народу, своєї землі.

Його твори допомагають осмислити минуле, та зазирнути в майбутнє, відкрити для себе нове в мудрих рядках творчості славного сина українського народу. І дорослі, і діти вшановують геніального українського поета, художника, борця за волю, за правду і завжди будуть пам’ятати його заповіти.

Під час заходу до присутніх від імені міського голови Геннадія Дикого звернулася його заступник Катерина Возненко. Вона зазначила, що Тарас Шевченко є беззаперечним генієм та пророком українського народу, адже він є символом національного духу, патріотизму та любові до України. Його дух та слово завжди є основою для боротьби за нашу незалежність.

З метою виявлення та підтримки обдарованої учнівської молоді в галузі української мови і літератури, котрі навчаються в закладах загальної середньої освіти м. Білої Церкви рішенням Білоцерківської міської ради від 23 січня 2020 р. було засновано Білоцерківську міську премію імені Віктора Міняйла, вручення якої припадає саме на Шевченківські дні.

Вона вручається переможцям І етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України у 2020-2021 навчальному році в секціях «Українська мова», «Українська література», «Літературна творчість» та їхнім науковим керівникам.

Отож, у ході заходу в.о. міського голови Дмитро Киришун вручив нагороди:

– Ользі Козленко – учениці 11 класу Білоцерківської загальноосвітньої школи № 18 – переможець у секції «Українська мова»;

– Світлані Войдевич – учителю  української мови і літератури Білоцерківської загальноосвітньої школи №18 за підготовку переможця;

– Євгенії Писаренко – учениці 9 класу Білоцерківської загальноосвітньої школи №7 ім. генерал-полковника Геннадія Воробйова, – переможець у секції «Літературна творчість»;

– Людмилі Поповій – учителю  української мови і літератури Білоцерківської загальноосвітньої школи №7 ім. генерал-полковника Геннадія Воробйова за підготовку переможця;

– Тамарі Федоренко – учениці 10 класу Білоцерківської спеціалізованої школи №12 з поглибленим вивченням інформаційних технологій, – переможець у секції «Українська література»;

– Світлані Дем’яненко – учителю української мови і літератури Білоцерківської спеціалізованої школи №12 з поглибленим вивченням інформаційних технологій за підготовку переможця.

Окрім дипломів лауреатів, учні-переможці та їхні вчителі отримали грошову винагороду в розмірі 3 000 і 2 000 грн. відповідно.

Також цього дня відзначили одинадцять юних науковців, які увійшли до команди, що представляла наше місто та Київську область на заключному етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України у листопаді 2020 року. Шість із них здобули перемогу.

На знак шани Великому Кобзареві до його погруддя учасники заходу поклали квіти.

У заході взяли участь: заступники міського голови Анатолій Кравець, Юрій Савчук, депутати Білоцерківської міської ради, представники громадськості та журналісти місцевих ЗМІ.

Фотогалерея 

Джерело: Біла Церква – офіційний сайт