20 школярів з Макарівської громади гостинно прийняло місто-побратим Макарова у Німеччині- Вандліц

image
9 Листопада 2023, 19:11
Поділитися:

Хлопці та дівчата отримали чудову нагоду відчути, як проходять шкільні канікули у Німеччині, повчити мову і весело провести час.

Про це повідомляє інформаційне агентство “MKV” з посиланням на повідомлення Макарівського селищного голови Вадима Токаря у телеграм.

Повідомляється, що ротягом тижня разом з німецькими однолітками – школярами Вандліца, школяри з Макарівської громади відвідували спортивні секції та музеї, їздили на екскурсії (у тому числі й до Берліну), практикувалися в розмовній англійській та німецькій, готувалися до Гелловіну, який згодом й відсвяткували у кращих традиціях та насолоджувалися красою та гостинністю міста-побратима Макарова – Вандліцу.

Довідка ІА “MKV”

Вандліц (Wandlitz) — місто і громада в Німеччині, розташована в землі Бранденбург. Входить до складу району Барнім. Населення становить 23 485 людей (станом на 31 грудня 2020). Громада підрозділяється на 9 сільських округів. У червні 2022 року український Макарів і німецький Вандліц підписали угоди про партнерство.

Громаду Вандліца з робочим візитом відвідала також делегація з числа представників Макарівської селищної ради на чолі з заступником Макарывського селищного голови Ларисою Омельченко. Макарывська делегація мала ряд зустрічей в муніципалітеті Вандліцу, на яких обговорювалися шляхи подальшої співпраці.

“Особливо цінними є поради та пропозиція скористатися практичним досвідом від колег з муніципалітету Вандліца на чолі з бургомістром Олівером Борхертом щодо вирішення наших найболючіших проблем, зокрема, поводження з відходами, ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ та використання альтернативних джерел енергії для забезпечення роботи обʼєктів критичної інфраструктури, а також організації благоустрою, дозвілля та туризму”, – розповів Вадим Токар.

Раніше Вандліц передав Макарівській громаді 4 одиниці спецтехніки, зокрема, два пожежні автомобілі, сміттєвоз, мікроавтобус, а також матеріали для відбудови пошкоджених обʼєктів, 11 генераторів, спецодяг та беги для утилізації будівельних відходів.

Макарівський селищний голова Вадим Токар та бургомістр Олівер Борхарт у Макарові у 2022 році

“Я щиро дякую Gemeinde Wandlitz (громаді Вандліца), колегам з муніципалітету та Oliver Borchert за підтримку та допомогу у відбудові, гостинність та можливість скористатися практичними напрацюваннями та здобутками управлінської команди Вандліца задля вирішення наших найболючіших проблем”, – заявив Макарівський селищний голова.

Раніше ІА “MKV” повідоляло, що у Макарові капітально відновлять ліцей в який влучили російські окупанти.

Підписуйтеся на Telegram-канал MKV — джерело актуальних новин Макарівської громади й Київщини!



Джерело