163 кандидати вже пройшли другий етап відбору у помічники ветерана в межах ініціативи Мінветеранів

image
5 Вересня 2023, 17:46
Поділитися:

Триває розвиток експериментального проєкту з розбудови в Україні інституту помічника ветерана в чотирьох областях держави за ініціативи ветеранського відомства. Відомо, що до спершу заявлених чотирьох регіонів держави як учасників проєкту з розбудови інституту помічника ветерана додатково долучаються ще громади Київської, Сумської, Полтавської, Закарпатської областей та столиці. Про це повідомили в Міністерстві у справах ветеранів України.

На сьогодні 407 кандидатів виявили бажання долучитися до цього «пілоту». Найбільше охочих – на Вінниччині – 112, та Львівщині – 102 особи. Нині ще тривають співбесіди у чотирьох регіонах держави та 50 громадах, залучених до ініціативи Мінветеранів. 163 кандидати вже пройшли другий етап відбору й проходитимуть профільне навчання у Центрах ветеранського розвитку.

На Миколаївщині вже завершилося навчання першої групи з 23 фахівців сервісних офісів. Уже триває процес підготовки 19 таких посадовців у Вінниці, яких після отримання відповідних сертифікатів через два тижні почнуть працевлаштовувати.

Очікується, що незабаром стартують такі ж курси вишколу в Центрі ветеранського розвитку в Дніпрі для 18 слухачів, а у Львові перша група майбутніх помічників ветерана, а це майже 30 людей, має «сісти за парти» орієнтовно 10 вересня.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація