«16 днів активізму проти насильства»: в Ірпені проведуть забіг «Acting for survivors»

image
13 Листопада 2023, 10:55
Поділитися:

26 листопада на площі Шевченка в Ірпені розпочнеться забіг «Acting for survivors». Захід приурочений до Міжнародної акції «16 днів активізму проти насильства». Після завершення забігу естафету буде передано іншим містам України та представникам української діаспори у Чикаго, США.

Спільне проведення старту Міжнародної акції «16 днів активізму проти насильства» у форматі забігу «Acting for survivors» є солідарним проявом небайдужості учасників/ць до осіб, які пережили і досі переживають травматичний досвід, та заохоченням до турботи про ментальне й фізичне здоров’я як основні складові повноцінної здорової життєдіяльності людини.

Для проведення забігу було вибрано Ірпінь, який був частково окупованим, зруйнованим на 75% внаслідок військових дій та евакуйованим на 90%.

Вулицями, на яких пройде забіг, здійснювалась евакуація мешканцями самостійно і за допомогою волонтерів, адже вони прямують до мосту «Дорога життя», який був єдиним можливим шляхом покинути місто.

Участь у заході безкоштовна, проте охочі можуть залишити донат на рахунок Благодійної організації «Help heroes of Ukraine».

Захід відбуватиметься в різних форматах:

  • спортивний забіг для дорослих від 16 років (скандинавська ходьба), дистанції: 1 км, 6 км;
  • спортивні забіги для дітей: від 7 до 10 років та від 11 до 15 років, дистанції: 200 і 500 м відповідно;
  • спортивні забіги в інших містах: Чикаго (США), міста проєкту UNFPA, Фонду ООН в галузі народонаселення, «Міста і громади, вільні від домашнього насильства»;
  • організація групових стартів для представників окремих організацій, компаній чи установ;
  • участь у «ярмарку» сервісів, що надають соціально-психологічну підтримку постраждалим.

Реєстрація – за посиланням.

Організатором забігу є громадська організація «UA Experts» за ініціативи та сприяння Офісу Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, підтримки Організації Об’єднаних Націй в Україні, в межах соціально-правового проєкту «Response & Prevention» та у співпраці з українською діаспорою в Чикаго в особі благодійного фонду «Help Heroes of Ukraine».

Джерело: Київська обласна військова адміністрація