15 травня старшокласники зможуть узяти участь у Всеукраїнському відкритому онлайн-уроці «Європа починається з тебе»

image
13 Травня 2019, 14:45
Поділитися:

15 травня в Україні відзначатимуть День Європи, у рамках якого для учнів 8-11 класів відбудеться Всеукраїнський відкритий онлайн-урок «Європа починається з тебе».

Урок розпочнеться о 9 год 15 травня і триватиме1 год 20 хв – до 10:20. Для участі в онлайн-уроці школи можуть зареєструватися ТУТ.

Під час відкритого онлайн-уроку, до якого можуть долучитися всі школи України, відомий тележурналіст, актор, сценарист і музикант Майкл Щур проілюструє, як впровадження європейських цінностей та стандартів в Україні сприяє покращенню життя кожного українця та формуванню демократії, свободи та прав людини в України.

Також Віце-прем’єр міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе зможе надати відповіді на запитання школярів.

Зміст уроку розрахований на учнів 8-11 класів, однак долучитися до нього може кожен охочий. Школярі мають змогу заздалегідь поставити запитання Майклу Щуру через реєстраційну форму, яку можна знайти ТУТ, або надіславши лист на скриньку: [email protected]

Найактивніших учнів і школи нагородять тематичними призами та подарунками від організаторів заходу – МОН, Мінінформполітики, офісу Віце-прем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванни Климпуш-Цинцадзе, проекту ЄС «Association4U» та Google Україна.

Трансляцію можна переглянутити ТУТ.

День Європи в нашій країні офіційно затвердили у 2003 році та відзначають щорічно у третю суботу травня. У цей день українці говорять про спільні цінності, спільну історію всіх націй континенту.

Україна – єдина держава не член ЄС, у якій День Європи відзначають на державному рівні.

Джерело: Трибуна Бровари