15 квітня у виборців останній шанс змінити місце голосування

image
15 Квітня 2019, 12:17
Поділитися:

У понеділок, 15 квітня – останній день, коли виборці можуть змінити місце голосування. У соцмережах люди скаржаться на величезні черги до відділень Держреєстру виборців (ДРВ).

Проте, ця проблема не зупиняє виборців, які мешкають у Києві, але прописані в інших населених пунктах. Станом на сьогодні, майже 30 тисяч людей обрали місцем голосування саме столицю.    

Громадянська мережа «ОПОРА» підготувала просту покрокову інструкцію, щоб якомога більше виборців змогли реалізувати своє конституційне право голосу.

1. До 15 квітня 2019 року включно необхідно звернутися до відділу ведення Державного реєстру виборців, де зареєстрований виборець, або де перебуватиме в день голосування.

2. Якщо виборець є внутрішньо переміщеною особою, то з собою необхідно буде мати лише паспорт. Інші виборці мають надати документи, які підтверджують необхідність зміни місця голосування. Це можуть бути: довідка з роботи або навчання, квитки на літак або потяг, договір оренди житла тощо.

3. Написати заяву, де вказати бажану дільницю для голосування та причину зміни місця голосування.

4. Отримати посвідчення про зміну місця голосування, де буде вказаний номер виборчої дільниці.

5. У день повторного голосування (другий тур), 21 квітня, необхідно буде прийти на цю нову дільницю з паспортом з 8:00 до 20:00.

Раніше «Вечірній Київ» повідомляв про 5 типових помилок при зміні місця голосування.  

 

Слідкуйте за актуальними новинами на наших каналах у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ