140 фільмів у вільному доступі: в Україні триває фестиваль Wiz-Art

image
8 Вересня 2020, 17:27
Поділитися:

13-й Львівський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів Wiz-Art триває до 13 вересня у новому форматі. Покази проходять в онлайн кінотеатрі Wiz-Art Film Festival Online.

До конкурсних програм куратори фестивалю відібрали 30 фільмів з-поміж 1500 надісланих заявок. 12 фільмів формують програму Національного конкурсу, та ще 18 – Міжнародного. Оцінювати конкурсні програми будуть дві команди журі, а також глядачі. Окрім того, глядачі переглянуть дві програми короткометражок-переможців європейських фестивалів та матимуть змогу долучитися до обрання найкращого європейського короткометражного фільму року. Це відбувається тому, що Wiz-Art є одним з десяти фестивалів-засновників Європейської глядацької нагороди.

Розкривати суть цьогорічного слогану фестивалю будуть чотири підбірки з блоку «Бути тут і зараз»: «Я з тобою. Мистецтво жити», «Свята нерівність», «Відтінки любові» та «Опір системі». У спеціальних позаконкурсних програмах покажуть комедійну підбірку «От халепа!», фільми про дівчат-переможниць «Дівчата-бунтарки», а також підбірки «Мистецтво – це політика!», «Місто vs. Людина: урбан шортс», «Диваки у світі див» та «Нічні фільми про відверте».

В індустріальній секції фестивалю Wiz-Art Lab заплановані виступи та розмови провідних українських та іноземних кінематографістів. Вона буде корисною як представникам кіноіндустрії та преси, так і глядачам, які хочуть краще розуміти кіно. Охочі можуть долучитися до публічних обговорень, дискусій та лекцій. Переглянути
трансляції можна буде безкоштовно на Facebook та YouTube.

Також спеціально на прохання Wiz-Art п’ятеро українських режисерів та режисерок зняли фільми-рефлексії про карантин. Їхні роботи увійшли до добірки Ukrainian Directors on Quarantine.

Повна програма фестивалю

Онлайн покази є безкоштовними та доступними для перегляду на онлайн кінотеатрі фестивалю Wiz-Art Film Festival Online.

Марія Катаєва

Важливі новини та перевірена інформація в Telegram і Facebook.

Джерело: Вечірній Київ