13 станцій моніторингу цілодобово перевіряють якість повітря на Київщині

image
17 Січня 2020, 14:16
Поділитися:

Як повідомляє пресслужба КОДА, на сьогодні спостереження за станом атмосферного повітря Київської області здійснюють 13 стаціонарних постів автоматизованої системи моніторингу атмосферного повітря.

Стаціонарні пости здійснюють вимірювання та передачу в автоматичному режимі даних про метеорологічний стан навколишнього середовища (температура та вологість повітря, атмосферний тиск, кількість опадів, швидкість та напрям вітру тощо), потужність еквівалентної дози гамма та рентгенівського випромінювання, а також даних про концентрацію забруднюючих речовин в атмосферному повітрі, а саме:

– оксид вуглецю, діоксид сірки, діоксид азоту вимірюють пости, встановлені у містах Васильків, Бориспіль, Богуслав та Вишгород (пости №№ 1-4);

– оксид вуглецю, діоксид сірки, діоксид азоту, аміак, озон, сірководень та пил вимірюють пости, встановлені у містах Узин, Кагарлик та селищі Велика Димерка Броварського району (пости №№ 5,6,13);

– оксид вуглецю, діоксид сірки, оксид та діоксид азоту, озон, сірководень та пил вимірюють пости, встановлені у містах Ірпінь, Вишневе, Боярка, Обухів, Переяслав-Хмельницький та селищі Іванків (пости №№ 7-12).

У Департаменті екології та природних ресурсів облдержадміністрації зазначають, що, відповідно до Переліку природоохоронних заходів на 2020 рік, у цьому році заплановано придбати та встановити обладнання стаціонарних постів автоматизованої системи моніторингу атмосферного повітря у м. Бровари, м. Біла Церква та с. Підгірці Обухівського району.

З інформацією про стан атмосферного повітря можна ознайомитись на сайті Департаменту http://ecology-kievoblast.com.ua в веб-додатку «Моніторинг довкілля».

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація