120 одиниць на рік: під Києвом будується завод із виробництва БПЛА Bayraktar

120 одиниць на рік: під Києвом будується завод із виробництва БПЛА Bayraktar
7 Лютого 2024, 12:43
Поділитися:

Турецька оборонна компанія Baykar будує під Києвом завод, на якому працюватиме близько 500 людей і де вона буде виготовляти моделі безпілотників TB2 або TB3.

Про це повідомив Reuters виконавчий директор компанії.

Актуальні, важливі та перевірені новини Києва, Київщини та України читайте в нашому Telegram-каналі “Головні новини Києва – 44.ua”. Також не забувайте долучатись.

Наш завод будується, нам потрібно близько 12 місяців, щоб завершити будівництво, а потім ми перейдемо до внутрішньої техніки, обладнання та організаційної структури. Завод в Україні великий, ми плануємо працевлаштувати близько 500 людей, – сказав генеральний директор Baykar Халук Байрактар.

Байрактар також зазначив, що потужність становитиме близько 120 одиниць щороку, але досі неясно, чи буде виробництво на українському заводі зосереджено на моделі дронів TB2 чи TB3.

Відповідаючи на запитання, чи можуть питання безпеки, пов’язані з поточним конфліктом, викликати занепокоєння для заводу, він сказав, що плани «повністю просуваються вперед» і що «ніщо» не може їх зупинити.

Безпілотники Bayraktar турецького виробництва набули популярності в усьому світі після того, як українські військові використовували їх для знищення російської бронетехніки та артилерійських систем.

Крім того, ми писали про те, що у столичному КПІ ім. І. Сікорського відкрили багатофункціональне смартукриття, яке стало першим в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua