12-річний киянин потрапив до Книги рекордів України за музичні здібності

image
14 Вересня 2020, 14:18
Поділитися:

Євген Чеславський став рекордсменом Книги рекордів України у номінації «Найбільша кількість музичних інструментів, гру на яких засвоїла дитина». 

Про це повідомляє Деснянська РДА. 

12-річний мешканець Деснянського району, учень Дитячої музичної школи № 24, вихованець Центру дитячої та юнацької творчості Деснянського району, Київського Палацу дітей та юнацтва Євгеній Чеславський опанував гру на 10 музичних інструментах. Сьогодні юний музикант вільно володіє грою на фортепіано, електропіаніно, скрипці, акордеоні, електрогітарі, класичній гітарі, сопілці, окарині, цимбалах, домрі-контрабасі.

У Євгенія діагноз – аутизм. Цей рекорд є великим досягненням для України та Деснянського району в області мистецької інклюзивної освіти позашкільних закладів освіти та культури.

 Завдяки наполегливій праці вчителів Женя досяг таких результатів. Щиро вдячна кожному з них за мого сина. Також раджу батькам дітей з ментальними порушеннями більше приділяти уваги до їх навчання вдома, де такі діти проводять більшість часу. Використовуйте цей час з максимальною користю для закріплення знань, які дають вчителі, щоб їх робота не була даремною, – говорить мама Євгенія Тетяна Чеславська.

 Це – вже другий рекорд України, встановлений на теренах Деснянського району. Щиро вітаємо Женю, його маму, вчителів з цим успіхом. Такі рекорди показують, що в Україні створено можливості для самореалізації, творчості, розвитку таланту кожного громадянина, – зазначила в. о. голови Деснянської райдержадміністрації Ірина Алєксєєнко.

Нагадаємо, дует киянок завоював золото чемпіонату України з пляжного волейболу.

Марія Катаєва

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Вечірнього Києва» у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ