12 кандидатів хочуть боротися за крісло голови Броварської ОТГ / міського голови | Трибуна

image
29 Вересня 2020, 22:21
Поділитися:

Станом на 17 год  29 вересня в Броварську міську територіальну виборчу комісію на голову Броварської ОТГ / міського голову подали документи 12 кандидатів. Із них зареєстровали 11. Один із претендентів, який зробив подання, має виправити в документах технічні помилки. Клонів-«тезок» за ПІП – немає. Про це журналістам «Трибуни» повідомила голова Броварської міської ТВК Людмила Федченко.

За інформацією Людмили Федченко, станом на 17 год 29 вересня документи Владислава Бульби, подані для реєстрації на голову Броварської ОТГ / міського голову, потребують деяких технічних правок. Лише після внесення комісія повторно розгляне документи й ухвалить рішення.

Серед тих, хто подав заяви на участь у виборчих перегонах на посаду міського голови, – як відомі вже броварчанам обличчя, так і зовсім нові.

Читайте також: Хто з ким та від якої політсили: вибори на голову Броварської ОТГ– міського голову

Перелік усіх 12-ти кандидатів, які подали документи в ТВК, наводимо в порядку надходження заяв.

1. Ярослав Володимирович Добрівський, 27 років. СамовисуванецьЯрослав Добрівський

Ярослав Добрівський

Як зазначено на офіційній сторінці кандидата у Фейсбуці, народився він у м. Носівка Чернігівської області. Живе в Броварах із 1989 року. Закінчив броварську ЗОШ № 9, Поліцейську фінансово-правову академію та Університет сучасних знань за спеціальністю «Фінанси та кредит», рік служив у Збройних силах України. Потім закінчив Вінницьке вище профучилище «Департамент поліції охорони».

Працює в службі судової охорони Києва та області. Із 2016 року очолює ГО «Спільними зусиллями». Одружений, має сина.

2. Юрій Володимирович Маслак, 34 роки. Самовисуванець

Як указано на особистій сторінці Юрія Маслака у Фейсбуці, родом він із Броварів. Навчався в броварському НВК, потім – у Національній академії державного управління при Президентові України.

Працював радником міністра в Міністерстві молоді та спорту, керівником Департаменту Східно-Західного партнерства, речником Державної кримінально-виконавчої служби України, помічником заступника міністра в Міністерстві юстиції та помічником заступника голови КМДА з питань транспортної інфраструктури.

Встиг попрацювати на телеканалі «Київ», наразі надає експертні роз’яснення з питань кримінально-виконавчої системи на телеканалі «Інтер».

Одружений, має двох дітей.

3. Ігор Васильович Сапожко , 43 роки. Партія «Команда Ігоря Сапожка «Єдність»

Ігор Сапожко – офіційно чинний міський голова Броварів із 2010 року, але виконував обов’язки – з 2008 року.

Народився в Києві, де і закінчив Національний університет внутрішніх справ за спеціальністю «Правознавство», а згодом – Національну академію державного управління при Президентові України. Здобув кваліфікацію «магістр державного управління».

Депутат і секретар Броварської міської ради з 2006 року, висувався за списками ВО «Батьківщина». На посаду міського голови в 2010 році балотувався від Партії регіонів, із якої вийшов під кінець Євромайдану — 20 лютого 2014 року. Відповідно до матеріалів передвиборчої агітації, Ігор Сапожко та Українська партія «Єдність» йшли на місцевих виборах 2015 року спільною командою.

Живе в с. Гнідин Бориспільського району. Одружений, має доньку та сина.

4. Роман Вікторович Сімутін, 44 роки. Партія «Українська стратегія Гройсмана»Роман СімутінРоман Сімутін

Роман Сімутін

Згідно з інформацією, оприлюдненою на  порталі громадського руху «Чесно», Роман Сімутін народився в м. Анапа Краснодарського краю. Закінчив Київський радіо-механічний технікум, Національну академію внутрішніх справ України, Київський торгово-економічний університет. Працював слідчим у броварському відділі міліції, старшим слідчим у СУ ГУ МВС України в Київській області, потім – у ВАТ ВНП «Укрзооветпромпостач», НАК «Украгролізинг». Із 2011-го – самозайнята особа.

Із 2010 р. – депутат Броварської міської ради;2013 – 2015 – голова БМО політпартії «УДАР (Український Демократичний Альянс за Реформи) Віталія Кличка».Із 2015 року – депутат Київської обласної ради у депутатській фракції «Солідарність».Із 2019 року – лідер ГО «Нові Бровари».

Живе в Броварах із 2001 року. Одружений, має 3 дітей.

5. Валерій Іванович Іваненко, 65 років. Партія БПП «Солідарність»

Валерій Іваненко

Закінчив Київський механіко-металургійний технікум та Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна» (облік і аудит).

Депутат Броварської міської ради від партії БПП «Солідарність», директор міського центру комплексної реабілітації дітей-інвалідів, заступник гендиректора автотранспортного підприємства «Інватранс».

Живе в Броварах. Одружений, має двох дітей.

6. Дмитро Геннадійович Ратніков, 43 роки. Партія «Слуга народу»Дмитро РатніковДмитро Ратніков

Дмитро Ратніков

Корінний броварчанин. Як зазначив Дмитро Ратніков у своїй автобіографії, навчався в Броварській ЗОШ № 2,  Республіканському училищі олімпійського резерву. Вищу освіту здобув у Київському державному лінгвістичному університеті за спеціальністю «менеджмент організацій». Кваліфікацію юриста отримав у Національній академії управління.

Із 2002 по 2010 роки був двічі поспіль обраний депутатом Броварської міської ради, а в 2010 році – депутатом Київської обласної ради від «Європейської партії України». У 2010 – 2014 роках уходив до фракції Партії регіонів у Київській обласній раді.

Працював на посадах посла з особливих доручень, радника-посланника посольства України в Російській Федерації, повноважного представника України в комісії при Економічній раді СНД.

Кандидат економічних наук. Одружений, має двох синів.

7. Вікторія Миколаївна Коваленко, 37 років. Партія «Перемога Пальчевського»КоваленкоКоваленко

Вікторія Коваленко

Вікторія Коваленко родом із Броварів.

Депутатка міської ради від «Радикальної партії Олега Ляшка». Керівниця з 5-річним стажем ТОВ «Брук-Бетон Сервіс». Рік тому очолила депутатську групу ГО «Рідне місто Бровари».

Заміжня, має двох синів.

8. Андрій Миколайович Саук, 38 років. Партія «Голос»

Андрій Саук живе в Броварах із 2009 року. Закінчив факультет економіки і менеджменту Київського славістичного  університету. Експерт із житлово-комунального господарства. Голова правління ОСББ «Симоненка, 2-А» – одного з перших об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, які створили в місті.

Працював старшим експертом Офісу підтримки реформ при Мінрегіоні. Наразі працює у своєму ФОП «Саук Андрій Миколайович», де основний вид діяльності – консультування з питань комерційної діяльності й керування.

Депутат міської ради від партії «ДемАльянс», броварський осередок якого увійшов до команди партії «Голос».

Одружений, виховує доньку та сина.

9. Сергій Миколайович Боголюбов, 37 років, опозиційна платформа «За життя»Сергій БоголюбовСергій Боголюбов

Сергій Боголюбов

Сергій Боголюбов – президент Міжнародного благодійного фонду «За життя», голова правління Міжнародної суспільної організації «Українська молодіжна асамблея», власник адвокатської та юридичної фірми.

Як зазначено в дописі на офіційній сторінці Сергія Боголюбова у Фейсбуці, у 19 років він став чемпіоном Києва з боксу, «останні роки за його допомоги в Києві проводиться чемпіонат «Кубок центральної України» з кудо».

У 2018 – 2019 рр. Боголюбов очолював Київську обласну організацію політичної партії «За життя», потім балотувався в народні депутати під № 86 від цієї ж партії.

Переїхав у Бровари 6 серпня 2020 р., до цього жив у Вишгороді.

10. Владислав Васильович Бульба, 40 років. Політична партія «Громадський рух «Хвиля» (Кандидат має виправити технічні помилки в поданих документах)Владислав БульбаВладислав Бульба

Владислав Бульба

Народився в Броварах, навчався в ЗОШ №2.

У 2002 р. закінчив Академію муніципального управління за спеціальністю «Менеджер-економіст». Працює в Міністерстві аграрної політики України.

Згідно з даними ЦВК, на чергових місцевих виборах 2015 року висувався на депутата міськради від політичної партії «Всеукраїнське об’єднання патріотів «Укроп».

На позачергових виборах народних депутатів України в 2019 р. балотувався від політпартії «Сила і честь» по одномандатному виборчому округу № 97.

Читайте також: 20 кандидатів у депутати йде від броварського 97-го округу до Верховної Ради – ПЕРЕЛІК

11. Віктор Олексійович Бойко. 59 років. Партія «Опозиційна платформа «За життя»»Віктор БойкоВіктор Бойко

Віктор Бойко. Фото – tusovka.kr.ua

Народився в с. Красногірка Кіровоградської області. Закінчив Українську сільськогосподарську академію в м. Київ, Національну академію держуправління при президенту України.

Народний депутат України 4 скликання від блоку «За єдину Україну» (2002 — 2006 рр.).

Лютий 2009 — березень 2010 — заступник Міністра агропромислової політики України.11 березня 2010 — 2 липня 2010 — міністр охорони навколишнього природного середовища України в уряді Миколи Азарова.Вересень 2010 — грудень 2012 — радник Голови Верховної Ради України.2010 р. — 2014 р. — депутат Київської обласної ради.

Кандидат наук із державного управління. Заслужений працівник народного господарства.

Наразі живе в с. Княжичі Київської обл. Одружений, має дві доньки.

12. Юрій Анатолійович Скотніков, 55 років. Партія «Рідна країна «Миколи Томенка» Юрій СкотніковЮрій Скотніков

Юрій Скотніков

Юрій Скотніков – депутат міської ради 7-го скликання від партії «Об’єднання «Самопоміч». Живе в Броварах, де і навчався в ЗОШ № 1.

Згідно з даними аналітичної системи «Юконтрол», Юрій Скотніков – керівник Броварського міськрайонного громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону «Правопорядок», керівник ГО «Підприємці малого та середнього бізнесу м. Бровари «Господар», співзасновник споживчого товариства «Господар-1».

Яким буде остаточний бюлетень?

Інформацію, озвучену в деяких місцевих ЗМІ про те, що була спроба зареєструвати на посаду голови Броварської ОТГ «тезку» Ігоря Васильовича Сапожка, Людмила Федченко спростовує: «Кажу Вам упевнено, що в нас зареєстрований тільки один кандидат на міського голову з прізвищем, ім’ям та по батькові «Сапожко Ігор Васильович» – це від партії «Команда Ігоря Сапожка «Єдність». І «тезка» навіть не подавав документи. А документи ми приймали до 24 год 24 вересня».

Як повідомила Людмила Федченко, кожен із зареєстрованих кандидатів на голову Броварської ОТГ / міського голову сплатив на спецрахунок ТВК грошову заставу в розмірі 20 тис. 702 грн. Заставу повернуть кандидату, якщо виборча комісія ухвалить рішення про відмову в його реєстрації. Поки що не вирішене питання з реєстрацією Владислава Бульби.

Зазначимо також, що грошову заставу повертають переможцям місцевих виборів протягом 8-ми днів із моменту офіційного оприлюднення результатів місцевих виборів.

Про те, яким же буде остаточний бюлетень світло-рожевого кольору – із 12 чи 11 прізвищ, дізнаємося вже за кілька днів.

Фото – з особистих сторінок кандидатів на міського голову. Фото Валерія Іваненка – Андрія Захарченка

Читайте також:

ЦВК затвердила форми та кольори бюлетенів на місцеві вибори

Вибори можуть перенести, якщо більшість України опиниться в «червоній зоні» – Ляшко

Якби вже сьогодні були вибори… (Відео)

Українцям показали зразок нового бюлетеня на місцеві вибори

Вибори-2020: як відбуватимуться в умовах карантину

Джерело: Трибуна – Бровари