102 нагороди вихованці Київського обласного ліцею фізичної культури і спорту здобули на чемпіонатах та кубках України у 2022 році

image
10 Березня 2023, 16:26
Поділитися:

За 2022 рік вихованці Київського обласного ліцею фізичної культури і спорту здобули 102 нагороди на чемпіонатах та кубках України. Це 29 золотих, 39 срібних і 34 бронзових медалі. Про це повідомили в Департаменті освіти і науки Київської ОВА.

Зокрема в департаменті зазначили, що 16 вихованців ліцею входили до складу збірних команд України, 19 – брали участь у чемпіонатах Європи та світу. Серед них: 

  • Юлія Лесковець – чемпіонка Європи з вільної боротьби серед юніорів;
  • Олександр Грушин – бронзовий призер чемпіонату Європи з греко-римської боротьби;
  • Нарек Погосян – бронзовий призер Кубку світу з єдиноборств серед студентів (вільна боротьба);
  • Дмитро Кияшок – бронзовий призер Кубку світу з єдиноборств серед студентів (греко-римська боротьба);
  • Даніїл Підлипенець – срібний призер Кубку світу з єдиноборств серед студентів (вільна боротьба);
  • Поштар Анна – чемпіонка та срібна призерка, чемпіонка Європи з сумо.

Крім того, КЗ КОР «Київський обласний ліцей фізичної культури і спорту» за підсумками Міністерства молоді і спорту України п’ятий рік поспіль почесно виборює перше місце в рейтингу з олімпійських видів спорту серед спеціалізованих навчальних закладів спортивного профілю України.

Протягом останніх п’яти років діяльності освітній заклад підготував двох Майстрів спорту України міжнародного класу, 36 Майстрів спорту України, 91 члена юнацької, юніорської, молодіжної національної збірної команди України. Вихованці ліцею також стали: 

  • Наталія Дишлюк – учасницею ІІІ юнацьких Олімпійських ігор (легка атлетика); 
  • Тетяна Машковська – бронзовою призеркою ХХIV літніх Дефлімпійських ігор (волейбол);
  • Понад 50 учасників світових першостей – 10 чемпіонів та 13 призерів чемпіонату Європи, 2 чемпіони та 8 призерів чемпіонату світу.

Київська обласна військова адміністрація вітає спортсменів із високими здобутками. Такі досягнення – результат кропіткої праці, творчого підходу колективу та високого рівня професіоналізму. Пишаємося спортсменами та тренерами. Бажаємо досягати поставлених цілей, невичерпної енергії та перемог!

Джерело: Київська обласна військова адміністрація