100 мільйонів поїздок у київському метро оплатили карткою

image
29 Січня 2020, 12:19
Поділитися:

Понад 100 мільйонів поїздок оплачено безконтактними банківськими картками та гаджетами в київському метрополітені.

Про це повідомляє пресслужба Київського метрополітену. 

Щодня в такий спосіб на жовтих турнікетах здійснюється до 240 тисяч оплат, при цьому більше половини з них – NFC-пристроями (смартфонами, смарт-годинниками тощо).

– Сучасній людині уже складно пригадати, що в метро не можна було оплатити безконтактно на турнікеті. Послуга працює 5 років, а здається, що всі 50. Цей проєкт і його результати – зразок конструктивної партнерської співпраці для зручності та економії часу клієнта, тобто нашого пасажира, проєкт інклюзії всіх сторін задля якісної інноваційної послуги, – переконана заступниця начальника метрополітену Наталка Макогон.

Технологію безконтактної оплати в київському метрополітені запустили компанія Mastercard та Ощадбанк у 2015 році. Тоді Київ став п’ятим містом світу, де проїзд стало можливим оплатити банківською карткою прямо на турнікеті.

Протягом п’яти років безконтактною технологією у метро встигли скористатися туристи з понад 90 країн світу. Найбільш популярними безконтактні розрахунки є на станціях «Вокзальна», «Лук’янівська», «Палац спорту», «Либідська» та «Політехнічний інститут». Усього в метрополітені сьогодні встановлено 139 жовтих турнікетів для безконтактної оплати проїзду банківськими платіжними картками й гаджетами.

Нагадаємо, що у 2018 році метрополітен перейшов в онлайн банкінг.

Важливі новини та перевірена інформація в Telegram і Facebook.

Джерело: Вечірній Київ