100 гривень за годину – ціна «технічного» кандидата у нардепи

image
15 Лютого 2020, 19:52
Поділитися:

Поліція Київщини відкрила чергові кримінальні провадження
Під прикриттям партії «Слуга народу», невідомі особи на Київщині намагалися «пропіарити» двох технічних кандидатів у народні обранці, які жодного відношення до цієї політичної партії не мають.
Для цього зацікавлені особи запропонували студентам, серед яких були і неповнолітні, «заробіток» 600 гривень за 6 годин і в автобусах групами розвезли молодь у визначені місця до Рокитного, міст Кагарлик та Миронівка.
Коментує: Микола Жукович, начальник відділу комунікації поліції Київської області
Під час розповсюдження у цих населених пунктах агітаційних матеріалів, які не відповідають дійсності, працівники поліції затримали 14 молодих людей. Вилучили у них друковану продукцію та склали адміністративні матеріали відповідно до ч.2 ст.212-13 (Розповсюдження друкованих матеріалів передвиборчої агітації без даних про тираж) КУпАП.
Встановлено, що друкована агітаційна продукція розповсюджувалась з одного з приватних аграрних підприємств, розташованого у місті Кагарлик.
На підставі ухвали суду працівники поліції у цьому приміщенні провели санкціонований обшук, де виявили та вилучили 44 тисячі різного виду друкованих матеріалів агітаційного характеру.
За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 157 (Перешкоджання здійсненню виборчого права) Кримінального кодексу України.
Поліція проводить усі необхідні процесуальні дії, щоб встановити осіб, які замовили та виготовили друковану агітаційну продукцію та притягнути їх до відповідальності відповідно до чинного законодавства.