100 днів війни в Україні у цифрах ООН

image
3 Червня 2022, 22:05
Поділитися:

3 червня 2022 г. 22:02

Минуло 100 днів від моменту початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну. Обстрілами та бомбардуваннями повністю знищено або критично пошкоджено кілька українських міст.За даними ООН 14 мільйонів українців були змушені полишити свої оселі.

Про це KВ стало відомо з повідомленняООН.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Це вторгнення в Україну є порушенням її територіальної цілісності та Статуту Організації Об’єднаних Націй. Ця війна завдала непоправної шкоди людям і охопила практично всі сторони громадянського життя. У цій війні не було і не буде переможця. Навпаки, протягом 100 днів ми були свідками того, що було втрачено: життя, будинки, робочі місця та перспективи. Ми були свідками руйнування та спустошення у містах, селищах та селах”, – йдеться у повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

За даними ООН:

14 мільйонів українців були змушені полишити свої оселі,
більше 3 мільйонів дітей призупинили освіту,
сотні тисяч людей не мають води та електроенергії,
15,7 млн людей потребують гуманітарної підтримки,

Також управління Верховного комісара ООН із прав людини підтвердило 9151 жертву серед цивільних – 4169 загиблих і 4982 поранених, Серед підтверджених фактів загиблі – 268 дітей,

При цьому в організації наголошують, щореальні цифри – значно вищі, оскільки отримання інформації з деяких місць, де тривають інтенсивні бойові дії, відбувається з затримкою, та багато повідомлень із місць, звідки надходить інформація про втрати серед цивільного населення, все ще потребують підтвердження.

Читайте: Рада з прав людиниООНпроголосувала за розслідування порушень рф прав людини в Україні

Фото: соцмережі

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона