10-й ювілейний сезон військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») розпочато

image
5 Червня 2019, 17:04
Поділитися:

На території Національного історико-архітектурного музею «Київська фортеця» відбулося урочисте відкриття II міського етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). 

10 команд переможців І районного етапу гри привітав заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

«Вже традиційно, 10-й рік поспіль, за підтримки міста проводяться змагання для нашої молоді за принципами козацьких традицій. В умовах сьогодення у суспільства є запит на популяризацію серед молоді військово-прикладних видів спорту та української військової традиції. Мені приємно бачити стільки свідомої молоді, яка вже зі шкільних років формує власну патріотичну позицію та українотворчі цінності», – прокоментував Валентин Мондриївський.

Змагання полягають у проведенні комплексних командних ігор військово-спортивного, культурно-інтелектуального та патріотичного спрямування на обласних та всеукраїнському етапах. Після відбувається відбір кращих команд та визначення переможців. У програмі гри: конкурс «Перетягування линви»; конкурс строю та пісні «Впоряд»; туристсько-спортивна смуга перешкод; інтелектуальна гра-вікторина «Відун»; творчо-мистецький звіт «Ватра»; інтелектуально-творчий квест «Пластун»; тактична гра на місцевості «Теренова гра»; фехтування на пневматичних шаблях; стрільба.

Після урочистого відкриття всі учасники поїхали за місто, де на відведених місцях облаштують намети та створять необхідні побутові умови для проживання на природі протягом чотирьох днів.

Читайте також: У Києві відкрили перший соціальний гуртожиток для дітей-сиріт

Читайте також: Українські військові вчилися прикривати з повітря арсенали та склади

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV