10 вересня розпочинається голосування за проєкти громадського бюджету

image
9 Вересня 2019, 11:38
Поділитися:

Уже від завтра, з 10 по 27 вересня, жителі Броварів матимуть можливість проголосувати за проєктні пропозиції бюджету участі 2019 року. Цього разу містяни обиратимуть з-поміж 5-ти «великих» та 4-х «маленькі» проєктів. 5 пропозицій стосуються шкіл. На сайті Броварської міської ради опублікували інформацію про деякі зміни в системі щодо голосування.

Волевиявлення за пропозиції громадського бюджету Броварів можна буде здійснити з 10 по 27 вересня одним із декількох способів.

Офіційний веб-портал Броварської міської ради: https://brovary-budget.e-dem.in.ua/#/ . Відповідно до оновлень системи, авторизація здійснюватиметься через платформу e-DEM («Єдина платформа місцевої електронної демократії» ). Необхідно зареєструватися за допомогою електронної скриньки. Це робиться один раз. У подальшому користувач може зайти за допомогою логіна та пароля.

Таке оновлення пов’язано з запуском платформи електронної демократії. Вона об’єднує 4 сервіси місцевої електронної демократії, і користувачу достатньо однієї реєстрації, щоб мати доступ до всіх сервісів, до яких підключена громада.

Також є можливість голосування через термінали ПриватБанку за допомогою картки Привата (шляхом реєстрації через BankID) або номера телефону (який прив’язаний до картки). Ця функція буде доступна в переліку сервісів на терміналах в дні голосування у Броварах.

Віддати свій голос броварчани зможуть і в Центрі обслуговування «Прозорий офіс» Броварської міської ради по вул. Гагаріна, 18 шляхом заповнення друкованої версії анкети (при собі мати паспорт громадянина України із зазначенням реєстрації місця проживання у Броварах).

У Громадському бюджеті-2019 беруть участь такі проєкти:

«Великі» проєкти

Облаштування оздоровчо-ігрового майданчика для учнів початкової школи ЗОШ №6 «Школа мрій». Автор – Оксана Чорна. Вартість проєкту – 999 372 грн.
Футбольно-волейбольний спортивний майданчик (на перетині вулиць Грушевського та Аркадія Голуба). Автор – Юрій Чередник. Вартість проєкту – 981 315 грн.
Створення зеленого комфортного простору на території між будинками на вул.Грушевського, 19 та Грушевського. 21. Автор – Марина Шнейдміллер. Вартість проєкту – 995 000 грн.
«Студія ідей» БСШ №5. Автор – Людмила Король. Вартість проєкту – 923 927 грн.
Підтримка та розвиток зовнішньої території центру «Дитяча лікарня» ББКЛ . Зокрема, облаштування покриттів тротуарних доріжок, фігурних елементів мощення території центру «Дитяча лікарня . Автор – Олег Покляцький. Вартість проєкту – 783 179 грн.

«Малі» проєкти

Капітальний ремонт спортивного майданчика для учнів основної та старшої школи ЗОШ №6. Автор – Юлія Крамарчук. Вартість проєкту – 499 000 грн.
«Весела перерва» СШ №7. Автор – Тетяна Река. Вартість проєкту – 94 000 грн.
«Лінгафонний кабінет» у СШ №5. Автор – Олена Редліх. Вартість проєкту – 450 000 грн.
Соціальний центр стерилізації та вакцинації тварин. Автор – Ольга Кийко. Вартість проєкту – 393 703 грн.

Ознайомитись з проєктами можна на офіційному веб-порталі Броварської міської ради у розділі «Громадянам – Громадський бюджет – 2019 рік» /content/2019-rik.html

Джерело: Трибуна Бровари