+ 10 фахівців – асистентів дітей із інвалідністю: Броварський центр соціальних служб розширюється | Трибуна

+ 10 фахівців – асистентів дітей із інвалідністю: Броварський центр соціальних служб розширюється | Трибуна
18 Вересня 2024, 18:48
Поділитися:

Із 1 листопада штат центру соціальних служб Броварської міської ради, а саме, відділ соціальної роботи, збільшується на 10 фахівців, які надаватимуть соціальну послугу супроводу під час інклюзивного навчання дитини в закладі освіти.

Про це сьогодні під час проведення «гуманітарної» комісії повідомила директорка центру соціальних служб Людмила Мардар.

Соціальну послугу може надавати  як соціальний робітник/працівник, фахівець у соціальній сфері, так і один із батьків (інший законний представник) дитини з інвалідністю. Але за умови, якщо особа пройде в області 60 годин спеціального теоретичного і практичного навчання і працевлаштується у штат броварського центру соцслужб із 8-годинним робочим днем.

Наразі в Броварській громаді зареєстровано 152 дітини з особливими освітніми потребами, які потребують супроводу під час інклюзивного навчання в ліцеях і дитсадках.

«Першого січня ми виходили з такою потребою у 5 одиниць, а зараз кількість таких дітей значно зросла, тож вже маємо заяви від батьків, переважно матусь та бабусь, про те, що вони хочуть бути присутні під час навчання в закладі та допомагати своїм дітям. Наразі працюють троє фахівців, двоє вже закінчують навчання. Всі працівники – родичи дітей, за якими наглядають. Пропозицій на працевлаштування від людей «зі сторони» не надходило», – повідомила Людмила Мардар.

Основним завданням асистента є соціальний супровід дитини з особливими освітніми потребами, що включає:

надання санітарно – гігієнічної допомоги (вмивання, миття рук, одягання, роздягання, взування, допомога в користуванні туалетом тощо);
 організація пересування і допомога під час пересування в закладі освіти та на його території;
 організація харчування і допомога у прийманні іжі;
 навчання користуванню технічними допоміжними й обов’язковими гігієнічними засобами (протезами, ортезами, інвалідними візками, катетерами тощо).

Фінансування діяльності 10-ти додаткових одиниць соціальних робітників здійснюватиметься в межах фонду заробітної плати працівників центру соціальних служб,  затвердженого на 2024 рік. Наразі в штаті центру соціальних служб перебуває 41 фахівець.

Читайте також:

Безкоштовне житло на Київщині: хто має право та як подати заявку
Чи потрібно інформувати ТЦК про довідку МСЕК: коментар експерта
Безкоштовна стоматологія в Броварах: майже 5,5 тис. осіб отримали послуги в цьому році
У екс-голови Броварської РВА Володимира Майбоженка, що перебуває під вартою за п’яне ДТП, змінився адвокат

Джерело: Трибуна – Бровари