1 вересня діти в Обухові мають піти до школи

image
5 Серпня 2020, 18:51
Поділитися:

Сьогодні відбулась нарада в міськраді з керівниками обухівських шкіл, на якій обговорювали організацію навчання з 1 вересня.

Оже вирішили що поскільки Київька область поки знаходиться в “зеленій зоні” –  1 вересня запрацюють усі ліцеї міста, але, звичайно, з дотриманням санітарних норм.

в приміщення школи допускатимуть лише у масках чи респіраторах, водночас, на заняттях маски можна буде не використовувати.

Для розмежування відвідувачів закладів будуть використовуватися декілька входів у приміщення.

Працівникам шкіл проводитимуть обов’язково термометрію і не допускатимуть до закладу з температурою понад 37,2, а для учнів температурний скринінг не буде обов’язковим. Перед заняттями педагоги будуть опитувати учнів щодо їхнього самопочуття. Тих, у кого буде виявлено симптоми ГРВІ, оперативно направлятимуть до медпрацівника для огляду.

Рекомендовано адаптувати освітній процес таким чином, щоб проводити більше занять на відкритому повітрі, обмежити проведення масових заходів (нарад, зборів) в закритих приміщеннях, запобігаючи утворенню скупчень учнів, та мінімізувати їхнє пересування між кабінетами. Тобто заняття будуть проводитися не за кабінетною системою, а в одному приміщенні класу.

В кожному закладі освіти буде створено місця для обробки рук антисептиками та будуть встановлені спеціальні контейнери для використаних засобів індивідуального захисту. Будуть закуплені рідке мило та паперові рушники, встановлені плакати і банери про респіраторну гігієну.

Медпункти обладнуються відповідно до рекомендацій, розробляються графіки провітрювання приміщень після кожного заняття.

Закладам також рекомендовано розробити графіки харчування учнів з метою уникнення скупчення в їдальнях та дотримання соціальної дистанції.

Керівники закладів мають забезпечити проведення роз’яснень, інструктажів для персоналу та учнів щодо того як запобігти зараженню та поширенню коронавірусу, як реагувати на симптоми COVID-19 і як правильно використовувати та утилізувати засоби індивідуального захисту.

Джерело: Обухів Online