1,9 мільйонів на озера — як Бориспіль використає «екологічні» кошти

1,9 мільйонів на озера — як Бориспіль використає «екологічні» кошти
5 Квітня 2024, 11:41
Поділитися:

Головне управління житлово-комунального господарства Бориспільської міської ради оголосило тендери на поліпшення технічного стану озер громади. Інформацію оприлюднено на сайті держаних закупівель Прозорро.

Відповідно до оголошених закупівель, мова йде поки про два озера. Одне з них знаходиться на території Глибоцького старостинського округу, щодо іншого ні назва озера, ні його локація не вказані.

Невідоме озеро в Борисполі мають поліпшити частково — у тендерній документації йдеться про «поліпшення технічного стану частини водойми». Воно передбачатиме розробку грунту екскаваторами «драг лайн» або «зворотна лопата», планування укосів і насипів, навантаження та перевезення грунту, а також завезення 150 кубометрів річкового піску. Роботи попередньо оцінили в 668 тис. грн. 

Частину Глибоцького озера чекають капремонт та реставрація. Передбачені роботи — розробка грунту екскаваторами, бульдозерами, планування укосів виїмок та насипів, навантаження та перевезення грунту, роботу на відвалі. Роботи попередньо оцінені в 1 млн 230 тис. грн. 

Прийом пропозицій ще триває. 

На своїй офіційній сторінці у мережі Фейсбук управління ЖКГ повідомляє, що на поліпшення вказаних озер будуть витрачатися так звані екологічні кошти, які неможливо витратити на інші потреби. 

Нагадаємо, у січні 2024 року міська рада прийняла Програму охорони навколишнього природного середовища Бориспільської громади, якою заплановано витратити на екологічні потреби 30 млн грн за три роки — із міського бюджету та інших джерел. Один із її напрямків передбачає поліпшення технічного стану водойм. На це у програму заклали 700 тис. грн, із них 600 тис. передбачалося витратити протягом 2024-го року, та ще по 50 тис. грн протягом наступних двох років. 

Деталі за посиланнями:

 https://zakupivli.pro/gov/tenders/UA-2024-04-03-011158-a

https://zakupivli.pro/gov/tenders/UA-2024-04-03-001957-a

Читайте також:

https://i-visti.com/news/14151-30-mlyonv-na-tri-roki-mska-rada-priynyala-programu-ohoroni-navkolishnogo-seredovischa-gromadi.html

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама