Вакцинація у Києві: чи будуть кияни робити щеплення

image
5 Листопада 2019, 12:41
Поділитися:

Наприкінці жовтня Київ сколихнула новина про зареєстрований випадок дифтерії. 

Вважається, що дифтерія небезпечніша за кір, оскільки рівень смертності від цієї хвороби є набагато вищим. А у зоні ризику перебувають не лише діти, але й дорослі. Тому медики одноголосно стверджують: єдиний та надійний захист від дифтерії – це щеплення.

Журналісти «Вечірнього Києва» дізнались у киян, чи встигли вони вакцинувати дітей та себе.


Переважна більшість опитаних вважають своїм обов’язком зробити для дитини усі потрібні щеплення.

– Я «за» вакцинацію, тому своїй дитині всі необхідні щеплення вже зробила, зокрема й проти дифтерії. Моя мама свого часу так само слідкувала за тим, щоб у мене всі щеплення були зроблені. Хоча я й розумію побоювання інших батьків, адже передбачити, як організм дитини відреагує на вакцину, складно, але це процедура необхідна, – коментує багатодітна мати Олена.

Перехожий Анатолій теж підтримує вакцинацію, проте акцентує увагу на якості вакцин.

–  Я не робив щеплення проти дифтерії, але чув у новинах про спалах цієї хвороби. Тому найближчим часом піду до сімейного лікаря й обов’язково прощеплюсь, – розповідає Анатолій. – Єдине, що мене хвилює – це якість вакцини. Знаю багато випадків, коли навіть після щеплення людина хворіла з ускладненнями, й, думаю, це пов’язано саме з якістю конкретної вакцини.

Деякі опитані налаштовані проти вакцинації, але аргументовано пояснити свою позицію не можуть.

–  Я не дуже добре ставлюсь до вакцинації. Чому? Бо це хімія, якісь препарати… І в дитинстві мені щеплення від дифтерії не робили, – пояснює одна з киянок.

Відеооператор – Олександр БАРКІН

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ