Пасьянс із звільненнями у бориспільській лікарні

image
2 Листопада 2019, 15:05
Поділитися:

У КНП «Бориспільська БЛІЛ» розпочалося переселення відділень. Є інформація, що заплановано скорочення медперсоналу. Які зміни чекають медзаклад та як він працюватиме завтра, дізнавалися «Вісті».

Кардинальні зміни концепції медзакладу в розпалі. Місяць тому (25 вересня) пацієнтів терапевтичного відділення переселили в інші. Натомість до старого приміщення терапії заїхали пацієнти інфекційного відділення, оскільки в останньому розпочався капремонт.

«Пацієнти усіх відділень забезпечені нормальними умовами лікування», — запевняє директор КНП «ББЛІЛ» Олександр Щур. За його словами, Уряд досі в роздумах над питанням функціонування медзакладів країни. «Ми стараємося навести лад для покращення умов. Маємо надію, що чим більше буде зроблено, тим більше шансів на повноцінну роботу бориспільської лікарні в майбутньому», — підсумував Щур.

«Тасують», бо ремонтують

У будівлі інфекційного відділення лікарні другий місяць триває капітальний ремонт, стартував він із підвального приміщення. За словами Ярослава Яновича, начальника відділу управління капітального будівництва та архітектури Бориспільської РДА, із підвалу інфекційки вивезено зайвий ґрунт, зараз біля будівлі виконуються роботи з укріплення фундаменту. «Внутрішній ремонт відділення виконується частково, бо не всі пацієнти переведені до іншого приміщення», — розповідає Янович. Також він уточнив, що наразі проводиться демонтаж кахлів та стяжки на підлозі першого поверху.

За словами Олександра Щура, в інфекційному корпусі лишились хворі на кір та кабінет інфекційних захворювань. Інші пацієнти інфекційки лікуються у сусідньому приміщенні. Як організовуватиметься далі ремонт будівлі інфекційного, директор КНП прогнозів не дає.

Випробування для пацієнтів

Переселення пацієнтів із терапевтичного корпусу виглядає не безхмарно. «Вісті» дізналися, що хворі з терапевтичного відділення після відселення зі свого корпусу перебувають чи не в усіх відділеннях медзакладу. Так, в кардіологічному та гінекологічному відділеннях по 10 та 15 ліжок відповідно, за потреби у хірургічному, травматологічному та реанімаційному відділеннях також виділяються ліжкомісця для пацієнтів терапевтичного відділення.

Головний лікар терапевтичного відділення Віталій Нечипоренко говорить, що після переїзду його підлеглим працювати стало складніше, та й медперсоналу не вистачає. «Нас відселили поспіхом за три дні. Пацієнти «розкидані» по усіх відділеннях лікарні, а із дев’яти необхідних медсестер у нас працює лише чотири», — розповідає Віталій Іванович. Також додає, що медсестрам складно організувати роботу, коли пацієнти на різних поверхах. Також Нечипоренко повідомив, що слідом за переселенням для пацієнтів терапевтичного зменшилася і кількість ліжкомісць у лікарні. «У старій будівлі ми мали 50 місць для пацієнтів, тепер їх скоротили наполовину. Добре, що хоча б у селах ще лишилися хоч якісь стаціонарні лікарні, тому ми перенаправляємо хворих із нескладними випадками на стаціонарне лікування в села», — говорить Віталій Нечипоренко.

Зміни в гінекологічному

У стаціонарі гінекологічного відділення, яке знаходиться на четвертому поверсі лікарні, лікують не лише гінекологічних хворих, але й пацієнтів із терапевтичного. Такі зміни у жіночому стаціонарі сприйнялися без захвату. «Вістям» стало відомо, що днями директор КНП «ББЛІЛ» Олександр Щур збирав робочу нараду за участі фахівців гінекологічного відділення, щоб повідомити про зміни. Сам Щур був небагатослівним. Медики кажуть, що робоча нарада проходила під гаслом: «Скоротити персонал гінекологічного відділення». 

Прокоментувати ситуацію погодилася завідуюча гінекологічним відділенням Марина Крижановська. Вона каже, що не до кінця розуміє необхідність скорочення медперсоналу, як і плани переселення стаціонару гінекології на перший поверх
пологового.

«Якщо персонал нашого відділення скоротять, то на допомогу прийдуть фахівці пологового, які не спеціалізуються на гінекології. На всю лікарню працює один анестезіолог, тож за ситуації, коли у жінки відкрилася кровотеча і є необхідність в оперативному втручанні, анестезіолог не завжди зможе добігти до пологового», — коментує Крижановська.

Також до не менш значущих проблем слід віднести логістику між корпусами медзакладу. Оскільки лабораторія для проведення аналізів знаходиться в центральному корпусі, то на швидкість отримання результату однозначно вплине ще й цей фактор.

Нагадаємо, після капремонту пологового стаціонарне відділення гінекології має об’єднатися із пологовим. Ремонтні роботи в пологовому тривають, 15 млн грн виділені з бюджету міста.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама