Василевська-Смаглюк відмовилась голосувати за арешт депутата Дубневича

image
2 Листопада 2019, 13:55
Поділитися:

Дата публикации: 02 ноября 2019.

Народний депутат Ольга Василевська-Смаглюк, обрана у 96 окрузі (до якого входять міста Буча, Вишгород, Іванків) від партіїї “Слуга народу”, відмовилась голосувати за арешт нардепа Ярослава Дубневича.

Народний депутат Ярослав Дубневич, скріншот з репортажу ТСН

Верховна Рада України дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності депутата з групи “За майбутнє” Ярослава Дубневича.

За зняття недоторканості з депутата проголосувало 332 депутати. За надання згоди на затримання Дубневича проголосувало 241. За арешт Дубневича проголосувало 229 депутатів.

Нагадаємо, що слідство вважає нардепа організатором корупційної схеми із заволодіння 93 млн грн Укрзалізниці.

Не дивлячись на те, що генпрокурор Руслан Рябошапка у виступі в ВР наголосив, що у слідства є достатньо доказів, щоб обґрунтувати вину Дубневича, за затримання і арешт не проголусавала частина партії “Слуга народу”, яку умовно називають “групою Коломойського”.

За затримання і арешт не проголусавала частина партії

За затримання і арешт не проголусавала частина партії “Слуга народу”, яку умовно називають “групою Коломойського”

Поряд із депутатами Дубінським, Куніцьким, Бужанським, які під час передвиборчої кампаніїї відвідували Бучу гуртом для агітації, не проголосувала за затримання та арешт Ярослава Дубневича і обрана у 96 окрузі, в минулому журналістка медіахолдінгу “1+1”, Ольга Василевська-Смаглюк.

Ольга Василевська-Смаглюк відмовилась голосувати за затримання і арешт нардепа Дубневича

Ольга Василевська-Смаглюк відмовилась голосувати за затримання і арешт нардепа Дубневича

Така дивна позиція виглядає як саботаж процесу боротьби із корупцією на найвищому рівні та елемантарне нехтування цілим розділом програми політичної партії “Слуга народу”.

Раніше Містоінформ повідомляв, що Ольга Василевська-Смаглюк відмовилась голосувати за зняття депутатської недоторканості. 17 липня 2019 року, напередодні дня виборів, Ольга Василевська-Смаглюк на своїй офіційній сторінці на фейсбук виклала власну передвиборчу програму кандидата від політичної партії «Слуга Народу», в якій вказала “недоторканих у нас не буде”. Проте, її слова розійшлись із справою.

Також Містоінформ писав, що Ольга Василевська-Смаглюк назаконно заборонила відеофіксацію під час публічного прийому.

Джерело: МИСТОИНФОРМ