Вживання кави знижує ризик низки захворювань. ДОСЛІДЖЕННЯ

image
2 Листопада 2019, 11:42
Поділитися:

Американські вчені дійшли висновку, що споживання кави може знижувати ризик серцево-судинних захворювань, діабету та захворювань печінки.

У відповідних дослідженнях, опублікованих на сайті Американської колегії гастроентерологів, взяли участь 34 особи, в яких вчені провели 97 біопсій слизової оболонки товстої кишки з різних її сегментів. Потім порівняли поширеність різних бактерій у кишківнику учасників з високим (понад 82,9 міліграма) і низьким споживанням кофеїну.

Вчені дослідили, що високе споживання кофеїну впливає на рівномірність мікробіома: у тих, хто любить споживати каву виявили «хороші» протизапальні бактерії Faecalibacterium і Roseburia і менше «шкідливих» Erysipelatoclostridium.

Якщо вживати каву, то скільки?

Однієї поради для усіх не існує. Ви маєте спиратися на свої відчуття від кави. Якщо вона на вас “не діє”, то можете пити еквівалент 5-ти  порцій еспресо на день. Якщо ж кава вас надто збуджує, то вживайте не більше однієї порції на день.

Офіційні джерела найчастіше радять в середньому пити до чотирьох порцій кави на день ‒ еквівалент 400 мг кофеїну. Але при споживанні напою, зважайте не на розмір порції, а на кількість мелених зерен, взятих для її  приготування.

Уникайте енергетичних напоїв, що містять кофеїн. Там його доза дуже висока, і, до того ж, міститься забагато цукру та додаткових стимуляторів.

Якщо вам варто “зробити ривок”, але сил немає, випийте кави і поспіть 15 хвилин. Під час сну в мозку стане менше аденозинових рецепторів, і кофеїну буде легше заблокувати решту. Такий трюк допоможе почуватися бадьоріше.

Не пийте каву, а також інші напої, надто гарячими. Це збільшує ризик раку стравоходу.

Пам’ятайте, щоб кава приносила користь та залишалася елементом здорового раціону ‒ споживайте її помірно та керуйтеся відчуттями свого організму.

Головне фото ‒ з мережі інтернет.

Читайте також:

Солодкі напої підвищують ризик передчасної смерті – нові дослідження
Список ресурсів із достовірною науковою інформацією про здоров’я

Джерело: Трибуна Бровари