У Києві приміщення для оренди можна знайти онлайн

image
2 Листопада 2019, 11:34
Поділитися:

Від 30 жовтня кияни можуть дізнатися онлайн, яке комнальне майно місто здає у оренду.  Завдяки новом модулю «Оренда комунального майна» підприємці (і ті, хто ними хоче стати) можуть побачити, які приміщення у якому стані та за яких умов можна орендувати. Про це повідомив заступник голови КМДА Володимир Слончак.

Місто володіє значними ресурсами, і як добрий господарник столиця має ефективно, а в нинішньому світі це означає швидко і прозоро, оперувати комунальним майном. Саме з такою метою було розроблено і впроваджено модуль «Оренда комунального майна», що є значним кроком у формуванні великої автоматизованої інформаційно-аналітичної системи «Управління майновим комплексом територіальної громади міста Києва». Модуль, у першу чергу, дозволяє потенційним орендарям максимально швидко і зручно знайти собі потрібне приміщення онлайн, навіть зі смартфону, – зазначив Володимир Слончак.

Він зауважив, що робота модулю також забезпечить підвищення прозорості процесів передачі в оренду майна територіальної громади міста. Адже в інформації до об’єкта присутні його розміри, фото, балансоутримувач, всі наявні комунікації, контакти для подальшої співпраці, тощо.

Важливо зазначити, що з введенням у дослідницьку експлуатацію модулю «Оренда комунального майна» розблоковуються процедури надання в оренду приміщень площею до 50 кв. м єдиним претендентам.

Надання в оренду вищезазначених об’єктів з 1 січня 2019 року було зупинено у зв’язку з прийняттям Київською міською радою пропозиції голови постійної комісії Київради з питань власності Л. Антонєнка про наділення орендодавців повноваженнями щодо прийняття рішення про передачу майна в оренду і виключення із компетенції постійної комісії повноважень про прийняття рішення про передачу майна в оренду тільки після набуття чинності відповідних пунктів Положення про оренду, які стосуються функціонування Системи, – пояснив Володимир Слончак.

Модуль «Оренда комунального майна»:
http://eis.gukv.gov.ua/gu…/Reports1NF/Report1NFFreeMap.aspx…

Так як  модуль «Оренда комунального майна» працює  у дослідницькій експлуатації, і  надалі вдосконалюватиметься, то зауваження можна направляти на ел. адресу:
[email protected]

Слідкуйте за актуальними новинами на наших каналах у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ