Захворюваність на грип і ГРВІ почала знову зростати – за рахунок дітей

image
4 Березня 2019, 18:16
Поділитися:

Із 22 по 28 лютого на грип і ГРВІ в Броварах захворіли 584 жителі, що на 54 більше, ніж за тиждень перед тим. Причому зростання числа недужих відбулось лише за рахунок дітей, адже дорослих минулого тижня захворіло навіть трохи менше. Протягом усього лютого, до надходження свіжих даних про звітний тиждень кінця місяця, захворюваність у місті лише спадала. Про це йдеться у звітах броварського районного відділу лабораторних досліджень.

Варто відзначити, що найбільший спад захворюваності припав на кінець карантину в школах, який тривав із 5 по 16 лютого. Так із 8 по 14 лютого захворюваність на грип і ГРВІ зменшилась із 857 до 604 пацієнтів. Причому саме дітей занедужало менше на 224. За тиждень до того тенденція на спад була менш помітною – лише на 81 особу менше. Так само на відносно мале число хворих стало менше і попереднього тижня – на 74 людини.

Як зазначають у броварському районному відділі лабораторних досліджень,за останній звітний тиждень захворіли 584 особи, з яких 392 випадки грипу і ГРВІ – в дітей. Зростання захворюваності протягом тижня становить 10,1 % – серед дорослих знизилась на 4 %, а з-поміж неповнолітніх –  зросла на 18,7 %. Шпиталізували за останній звітний період 9 осіб, з яких 7 – діти до 17 років.

Фахівці відділу зазначають, що такі результати не дотягують до епідемічного порогу для Київської обл. на 47,2 %. За інформацією МОЗ із 18 по 24 лютого не був перевищеним і загальноукраїнський епідпоріг на Київщині в цілому. За цей період критична позначка була подолана лише в Чернівецькій  (на 20,1 %), Хмельницькій (на 12,6 %) і Сумській (на 2,4 %) областях.

Слід зазначити, за даними МОЗ, останніми тижнями захворюваність в Україні продовжує спадати. Цього епідсезону загалом у державі двічі був подоланий епідемічний поріг. Варто зауважити, що Київщина стала однією із 13 областей, де були зареєстровані лабораторно підтверджені випадки грипу. Небезпечну недугу виявили, зокрема, в наших сусідів – на Житомирщині та Чернігівщині.

Джерело: Трибуна Бровари