Банки почали кредитування утеплення у 2019 році

image
4 Березня 2019, 16:24
Поділитися:

Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України уклало договір про співпрацю із Укргазбанком у сфері реалізації програми ”теплих кредитів” у 2019 році.

Про це Держагентство з енергоефективності повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

– Голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Сергій Савчук із Головою правління Укргазбанк Кирилом Шевченко уклали договір про співпрацю щодо реалізації програми ”теплих кредитів” у 2019 році, – говориться у повідомленні.

Згідно договору, із державного бюджету передбачено відшкодування певних сум за кредитами, які громадяни беруть на модернізацію свого житла задля його утеплення та на закупівлю обладнання, яке допоможе досягти зекономити енергоносіїв.

Позичальників коштів чекають наступні знижки:

– 20% суми кредиту – на твердопаливні котли (35% – для субсидіантів);

– 35% – на утеплення індивідуального житла;

– від 40% до 70% – для ОСББ.

– Це означає, що вже з понеділка усі охочі – населення та ОСББ – можуть звертатися до банку та брати участь у програмі для утеплення осель, встановлення твердопаливних котлів та сонячних колекторів, – наголосив Сергій Савчук.

Найближчим часом очікується підписання Держагентством з енергоефективності угод про свпівпрацю з ПриватБанком, Ощадбанком та JSC Ukreximbank.

Додаткові компенсації на утеплення житла також можна отримати із місцевих бюджетів. На сьогодні працює близько 100 місцевих програм здешевлення “теплих кредитів”, зокрема – й у Києві та області.

Як показує практика багатьох учасників програми, в разі їх реалізації, економія на комунальних послугах складає від 20% до 70%.

Цього року для співфінансування програми енергозбереження Держагентство виділяє 400 млн грн.

Фото – з Facebook-сторінки Держагантства з енергоефективності. 

Дивіться красиві відео та цікаві репортажі на нашому каналі в Youtube!

Джерело: Вечірній Київ