На території Фастова  продовжується робота з легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення

image
31 Жовтня 2019, 16:06
Поділитися:

У рамках цієї роботи 29 жовтня 2019 року в адміністративному приміщенні Фастівської міської ради під головуванням першого заступника міського голови Олени Зикової  відбулося чергове  засідання міської комісії з питань дотримання вимог законодавства про працю, легалізації виплати заробітної плати, зайнятості населення та трудових відносин з найманими працівниками.

Участь у роботі комісії взяли заступник начальника управління соціального захисту населення виконавчого комітету Фастівської міської ради Юрій Болілий, головний державний інспектор ГУ Держпраці у Київській обл. Вікторія Шандурська, начальник Фастівської ДПІ Васильківського управління ГУ ДПС у Київській обл. Олександр Міщенко,  начальник відділу державної виконавчої служби Фастівського міськрайонного управління юстиції Головного територіального управління юстиції у Київській обл. Марина Василенко, начальник Фастівського відділення виконавчої дирекції Фонду  соціального страхування  України у Київській обл. Ірина Ткач , начальник  Фастівського відділу обслуговування громадян (сервісного центру) управління обслуговування громадян ГУ ПФУ у Київській обл. Ірина Ларіна, головний спеціаліст з питань експертизи умов праці, альтернативної служби та взаємодії з соціальними фондами УСЗН  виконавчого комітету Фастівської міської ради Ірина Головчук,   посадові особи Фастівської міськрайонної філії Київського обласного центру зайнятості, місцевих органів державної виконавчої влади та виконавчого комітету Фастівської міської ради, в компетенцію яких входить питання легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення на території міста.

Розпочинаючи засідання комісії Олена Зикова зазначила, що питання створення комфортних умов проживання на території міста Фастова є спільним завданням як для влади, так і для кожного жителя нашого міста. Ми маємо спільно працювати на розвиток нашої громади. Але без переведення трудових правовідносин між найманими працівниками та роботодавцями в цивілізовано русло зробити це не можливо.  Оскільки недоліками  використання незадекларованої праці є  не тільки те, що бюджет недоотримає кошти, а й те, що працівники, які працюють в таких умовах є соціально – незахищеними та втрачають  страховий  стаж для призначення пенсії. Тому ми повинні об’єднатися для того, щоб спільними зусиллями подолати таке негативне явище, як використання незадекларованої праці, було наголошено першим заступником міського голови.

На засіданні комісії були заслухані   суб’єкти  господарювання (керівники підприємств, установ та організацій, фізичні особи – підприємці, що  використовують найману працю), які відповідно до даних ПФУ нараховували заробітну плату менше мінімальної та  у яких  відбулося зменшення кількості найманих працівників, а також ті, у яких під час проведення вивчення стану дотримання законодавства про працю, яке проводилося посадовими особами відділу з питань праці управління соціального захисту населення виконавчого комітету Фастівської міської ради, виявлені порушення норм чинного трудового законодавства України та суб’єкти господарювання, що надають послуги з автобусних перевезень на території міста Фастова.

За результатами роботи комісії рекомендовано  суб’єктам господарювання в найкоротший термін усунути виявлені недоліки, про що повідомити УСЗН виконавчого комітету Фастівської міської ради та ГУ Держпраці у Київській обл., а  управлінню соціального захисту населення виконавчого комітету Фастівської міської ради необхідно буде продовжити роботу щодо проведення обстеження суб’єктів господарювання на предмет виявлення фактів використання незадекларованої праці на території Фастова. Також  суб’єктам  господарювання, що надають послуги з автобусних перевезень надана рекомендація щодо підвищення рівня середньої заробітної плати. Члени комісії прийняли рішення щодо проведення інспекційних відвідувань з питань дотримання законодавства про працю у деяких суб’єктів господарювання.

Наступне засідання комісії, заплановано провести в кінці листопада 2019 року.

 

                                                                                                                     Інф. УСЗН    

 

 

 

 

 

.

 

Джерело: Сайт Міської Ради міста Фастів