Виховуємо у дошкільників гуманне ставлення до тварин

image
4 Березня 2019, 15:51
Поділитися:

1 березня у Всесвітній день котів Сквирський ЗДО №5 «Калинка»долучився до проведення «Всеукраїнського заняття доброти» на тему «Гуманне та відповідальне ставлення до тварин» (лист МОН України від 28.01.2019 №2.4.-312 «Про проведення Всеукраїнського заняття доброти «Гуманне та відповідальне ставлення до тварин»).

       Вихователі закладу Алексейцева В.М. і Євтюхіна О.А. провели з дітками старшої та середньої групи комплексні інтегровані заняття які включали в себе такі підрозділи програми «Українське дошкілля» як: «Дитина в природному довкіллі», «Мовлення дитини», «Дитина в світі культури» (нетрадиційне малювання технікою «сухий пензлик»), «Дитина в сенсорно-пізнавальному просторі» (елементарні математичні уявлення) на теми: «Мій домашній улюбленець», «Друзі для котика Васьки». Дошкільнята читали вірші, загадували загадки, складали розповіді про своїх котиків,закріплювали склад чисел в межах 10, складали приклади на арифметичні задачі на додавання і віднімання , малювали портрети своїх улюбленців.

   Вихователі формували у дітей гуманні почуття, елементарні уявлення про доброту, чуйність,уважність; виховували любов до тварин, збагачували внутрішній світ дітей позитивними емоціями. А дошкільнята бажали всім котикам мати власні домівки, хороших господарів та смачну їжу.

Джерело: Сквира.info